Stine Andrea

OPPSKRIFT: PIZZA PARMA

  • 07.09.2014 - 22:28



Dagens middag ble enkel, sunn (i alle fall ikke usunn), og ekstremt godt. Jeg er veldig glad i pizza, og har alltid tenkt p det som "helgemat", men man trenger da ikke lage en lys bunn? Jeg er veldig for bruke noe annet enn kun hvetemel,- i alle fall til matlagning! Til bakst er det godt at deigen er lys. Jeg er heller ikke s veldig glad i lage mat, men derimot veldig glad i bake eller lage andre desserter. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele oppskrift p en variant av en Pizza Parma med en sunnere bunn. Denne blir man ogs fortere mett av! Oppskriften gir to pizzaer.

Til deigen trenger du:

- Hvete,- spelt,- og sammalt rugmel (til sammen 8 dl)

- Olivenolje (en skvlp)

- Salt (en halv t-skje)

- Vann (3 dl)

Forvarm ovnen til 270 grader p over- og undervarme.

1: Ha alt det trre i kjkkenmaskinen, etterfulgt av det vte.

2: La maskinen elte dette, og spe p med mer vske til du ser at deigen er mindre seig, og mer fast og fin.

3: Snn ca fast og fin her, og som dere ser trenger man ikke ha en Kitchen Aid (eller noe annet fancy) for elte en deig. En helt alminnelig kjkkenmaskin holder i massevis. Man kan ogs bruke hendene, men da anbefaler jeg smre hendene i olje fr du tar i deigen. Da slipper du at den fester seg til deg.

4: Ta deigen ut av bollen, og del den likt i to (jeg oppdaget at dette bildet liknet litt p en menneskehjerne, men det er alts fortsatt deigen).

Legg s de to deigene dine i hver sin bolle (evt. p et brett) til heving p et lunt sted, med et kjkkenhndkle over seg en times tid.



Som dere kan se har deigene ftt heve og blitt dobbelt s store og luftige.

1: Skjevle ut deigen og f den s flat som mulig. Jeg anbefaler gjre dette P bakepapire, P stekebrettet,- da det kan vre en liten kamp f deigen av for eksempel kjkkenbenken igjen etter skjevling.

2: Smr p pizzasaus. Jeg har brukt Iduns pizzasaus som du fr p glass i butikken.

3: Str deretter p revet mozarellaost. Denne gangen har jeg brukt kun revet mozarella p pizzaene, men tidligere har jeg brukt fersk mozarella i tillegg, og ikke brukt s mye revet.

4: Ha p parmaskinke og rdlk.



Til slutt strr du p pinjekjerner - dette gir en ekstra crunch og litt spenning til pizzaen. Kan selvsagt droppes, men anbefales p det sterkeste!

Pizzaen settes s inn i varm ovn p nederste rille i ca 4 minutter. Dette kan variere fra ovn til ovn, s jeg ville anbefale deg flge med p den mens den er i ovnen. Ettersom bunnen er sppas tynn (hvis du har ftt den s tynn) s tar det ikke lang tid steke denne.

Nr pizzaen er ferdig og tatt ut av ovnen, strr du godt med ruccola p toppen fr servering. BNN APPETITT!

PS! Jeg mtte s klart tulle dette til en smule. Da jeg mlte opp melet, fulgte jeg (logisk nok) det mlefeltet p mlet som er til mel. Ser du heller p den som er for vann/vske s fr du mest sannsynlig helt perfekt tykkelse p bunnen. Jeg gjorde det forrige gang jeg lagde denne, men denne gangen ble bunnen ganske tykk fordi jeg hadde s mye mer mel i deigen. Bare et lite tips.

malenemk

07.09.2014 kl.22:35

s kjempe godt ut :)

stineandreah

07.09.2014 kl.22:41

malenemk: og det var det ogs! takk :D

Cecilia Catharina

08.09.2014 kl.17:46

S utrolig god pizzaen ser ut! :D

stineandreah

08.09.2014 kl.19:17

Cecilia Catharina: Takk! Den er kjempegod ogs, anbefales :)

yoloswagmafacka

13.09.2014 kl.03:20

ser utrolig godt ut :D
stineandreah

Velkommen hit! Jeg er en livsglad jente (hvor gammel er man fr man begynner si "dame"?), som bruker hverdagen p i hovedsak jobbe og trene. Det hender ogs at jeg fr innfall av andre ting, og disse skal jeg dele her :)

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

hits