Stine Andrea

OPPSKRIFT: PIZZA PARMA

  • 07.09.2014 - 22:28Dagens middag ble enkel, sunn (i alle fall ikke usunn), og ekstremt godt. Jeg er veldig glad i pizza, og har alltid tenkt på det som "helgemat", men man trenger da ikke å lage en lys bunn? Jeg er veldig for å bruke noe annet enn kun hvetemel,- i alle fall til matlagning! Til bakst er det godt at deigen er lys. Jeg er heller ikke så veldig glad i å lage mat, men derimot veldig glad i å bake eller lage andre desserter. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele oppskrift på en variant av en Pizza Parma med en sunnere bunn. Denne blir man også fortere mett av! Oppskriften gir to pizzaer.

Til deigen trenger du:

- Hvete,- spelt,- og sammalt rugmel (til sammen 8 dl)

- Olivenolje (en skvælp)

- Salt (en halv t-skje)

- Vann (3 dl)

Forvarm ovnen til 270 grader på over- og undervarme.

1: Ha alt det tørre i kjøkkenmaskinen, etterfulgt av det våte.

2: La maskinen elte dette, og spe på med mer væske til du ser at deigen er mindre seig, og mer fast og fin.

3: Sånn ca fast og fin her, og som dere ser trenger man ikke ha en Kitchen Aid (eller noe annet fancy) for å elte en deig. En helt alminnelig kjøkkenmaskin holder i massevis. Man kan også bruke hendene, men da anbefaler jeg å smøre hendene i olje før du tar i deigen. Da slipper du at den fester seg til deg.

4: Ta deigen ut av bollen, og del den likt i to (jeg oppdaget at dette bildet liknet litt på en menneskehjerne, men det er altså fortsatt deigen).

Legg så de to deigene dine i hver sin bolle (evt. på et brett) til heving på et lunt sted, med et kjøkkenhåndkle over seg en times tid.Som dere kan se har deigene fått heve og blitt dobbelt så store og luftige.

1: Skjevle ut deigen og få den så flat som mulig. Jeg anbefaler å gjøre dette PÅ bakepapire, PÅ stekebrettet,- da det kan være en liten kamp å få deigen av for eksempel kjøkkenbenken igjen etter skjevling.

2: Smør på pizzasaus. Jeg har brukt Iduns pizzasaus som du får på glass i butikken.

3: Strø deretter på revet mozarellaost. Denne gangen har jeg brukt kun revet mozarella på pizzaene, men tidligere har jeg brukt fersk mozarella i tillegg, og ikke brukt så mye revet.

4: Ha på parmaskinke og rødløk.Til slutt strør du på pinjekjerner - dette gir en ekstra crunch og litt spenning til pizzaen. Kan selvsagt droppes, men anbefales på det sterkeste!

Pizzaen settes så inn i varm ovn på nederste rille i ca 4 minutter. Dette kan variere fra ovn til ovn, så jeg ville anbefale deg å følge med på den mens den er i ovnen. Ettersom bunnen er såppas tynn (hvis du har fått den så tynn) så tar det ikke lang tid å steke denne.

Når pizzaen er ferdig og tatt ut av ovnen, strør du godt med ruccola på toppen før servering. BÅNN APPETITT!

PS! Jeg måtte så klart tulle dette til en smule. Da jeg målte opp melet, fulgte jeg (logisk nok) det målefeltet på målet som er til mel. Ser du heller på den som er for vann/væske så får du mest sannsynlig helt perfekt tykkelse på bunnen. Jeg gjorde det forrige gang jeg lagde denne, men denne gangen ble bunnen ganske tykk fordi jeg hadde så mye mer mel i deigen. Bare et lite tips.

malenemk

07.09.2014 kl.22:35

så kjempe godt ut :)

stineandreah

07.09.2014 kl.22:41

malenemk: og det var det også! takk :D

Cecilia Catharina

08.09.2014 kl.17:46

Så utrolig god pizzaen ser ut! :D

stineandreah

08.09.2014 kl.19:17

Cecilia Catharina: Takk! Den er kjempegod også, anbefales :)

yoloswagmafacka

13.09.2014 kl.03:20

ser utrolig godt ut :D
stineandreah

Velkommen hit! Jeg er en livsglad jente (hvor gammel er man før man begynner å si "dame"?), som bruker hverdagen på å i hovedsak jobbe og trene. Det hender også at jeg får innfall av andre ting, og disse skal jeg dele her :)

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

hits