Stine Andrea

INSTA INSPIRATION

 • 28.08.2015 - 21:01

@fashionnfacts
Instagram ass... En uendelig verden av vakre bilder! Kan sitte og drømme meg bort, og plutselig har klokka flydd. Det er så godt for øya og sjelen å se vakre bilder som gir inspirasjon. Derfor tenkte jeg å bare dele dette lille knippe fra et par Instagramkontoer som jeg kom over her om dagen. Enjoy!

@_fashionismylove_

@girly.inspo.xo
DEN VELKJENTE BLOGGSTOPPEN

 • 11.07.2015 - 13:26

Nå har det altså skjedd igjen. Jeg har prøvd å blogge et par ganger tidligere, og hatt det ganske artig med det, men av en eller annen grunn så bare fader det ut i intet... Kanskje et stort hint på at man egentlig ikke burde drive med det, at man ikke har noe å blogge om, rett og slett? Vel, jeg tar aldri hintet.

Det har skjedd en god del siden sist da, for å si det sånn. Min kjære forlovede har flyttet fra meg for en jobb,- noe jeg støttet fult og helt (og til og med oppmuntret til). Likevel er det veldig kjipt. Det er ille når man er vandt til å bo sammen, og bare være tilstedet i samme rom så lenge, for så plutselig ikke gjøre det lengre. Vi er selvsagt fremdeles i et forhold, noe annet ville være uaktuelt. Så klart er vi sterke nok til å bo fra hverandre for en periode, så lenge man vet at det er midlertidig går det greit. Vi kommer sammen igjen etter hvert, en gang! :-)

Jeg har også flyttet, til en annen leilighet. Den er MYE MINDRE enn den vi hadde sammen, så flytteprosessen har vært utfordrende. Mye kasting (som jo er deilig) og mye omplassering av møbler og ting. Har fremdeles ikke fått alt helt på plass, men det kommer seg. Og naturlig nok, når noe går i revers, så er det planer som må settes på hold. Vi hadde jo faktisk en plan om å gifte oss sommeren 2016, altså om bare et år! Dette kommer ikke til å skje. Det vil skje, men når det skjer får bare tiden vise oss nå. Vi har det heldigvis ikke travelt. Jeg syns på en måte det er litt deilig også, da jeg får mer tid på å se for meg hvordan jeg ønsker å ha det. Jeg har nemlig falt litt bort fra den stive prinsessedrømmen min, som jeg egentlig ikke vet helt hvordan jeg fikk. Jeg har aldri vært noen prinsesse hverken utenpå eller inni, så dette gir meg tid til å tenke ut noe mer personlig for vårt bryllup. Legger ved noen bilder av noen kjoler og detaljer jeg faller for nå  til dags ;-D


Er det ikke bare herlige bilder? Får lyst til å bare gå barbeint i gresset, og høre på gresshoppene hele natta lang... Likte så godt de markblomstene i lyspærer!

REISEMÅL

 • 16.03.2015 - 19:22

Hei! Det var en stund siden ja... Det har vel egentlig ikke skjedd så mye siden sist akkurat. 

Samboeren min har hatt bursdag da, og gaven jeg har kjøpt til han er også like mye til meg selv. Jeg kjøpte rett og slett en ukes reise til Benalmádena! Det kommer til å bli helt supert, og nødvendig. Har ikke reist noe sted på to år, og da jeg stod inne på jobb i hele sommer mens solen var fremme,- ja så har ikke denne bleikfisen sett ordentlig sol på alt for lenge! Det måtte gjøres noe med. Slenger inn noen biler fra Benalmádena, og området rundt. Ettersom vi reiser i april, er det ikke 100% sikkert at det er så varmt at vi kan ligge på stranda hele oppholdet. Derfor er det veldig fint at det er en del å finne på, både der, og rett ved. Det ligger bare en liten kjøretur fra både Malaga og Fuengirola.Oh yeah... Gleder meg helt villt til dette!

 

INTERIOR WANTS

 • 08.02.2015 - 19:10

(Bildene er hentet fra Bolia, Bohus, Kremmerhuset og Skeidar). 

Er det én ting jeg virkelig ønsker meg, så er det et hjem med en gjennomført stil. Ikke overfylt med pyntegjenstander, men akkurat nok til at det skaper en atmosfære jeg trives i. Litt her og litt der. Samtidig er det nødvendig at disse tingene har en hensikt,- enten det er å glede meg, gi meg god stemning, eller rett og slett er praktisk. En stol kan for eksempel være ekstremt kul, men dødsvond og sitte i; det er viktig at den er ekstremt kul og dødsGOD å sitte i! Og det er jo så mye stilige interiørartikler rundt omkring nå, nok til å sitte og sikle og drømme seg bort en stund.

OREO BROWNIE

 • 31.01.2015 - 21:54

Som nevnt tidligere er samboeren min blitt skikkelig forkjølet over natten. Jeg ville derfor lage noe godt til oss som vi kunne kose oss med i kveld! Jeg har to av bakebøkene til Manuela Kjeilen som jeg har lagt min elsk på, og har hatt bruk for ved flere anledninger. I den ene er det en oppskrift på en supergod oreo brownie som jeg bestemte meg for å lage i dag. Denne er utrolig god, og skikkelig fudgy inni, akkurat som jeg liker det. Jeg har en forkjærlighet for desserter og bakverk, og syns det er relativt ålreit å holde på med selve bakeprosessen også. Jeg anbefaler på det sterkeste å skaffe seg noen av hennes bøker. Fremgangsmåter er godt beskrevet, og det er fantastiske bilder!

VIDUNDERTEEN

 • 31.01.2015 - 13:32

Hei igjen!

Jeg har vært av gårde og kjøpt inn middag og dessert til i kveld, samt ingrediensene til vidunderteen jeg snakket om i forrige innlegg. Den er veldig enkel og grei og lage, so here it goes:

Det første du må gjøre er å koke opp vann. Du trenger fersk ingefærrot, sitron og honning. Jeg bruker Akasiehonning fra klemmeflaske, for den syns jeg er så god, og ikke mins lett å bruke.


Skrell ingefærroten for skall, slik at du kun har en klump med kjøtt, slik som den som ligger helt nederst i bildet.


Bruk en raspe for å raspe ingefærklumpen. Om ønskelig, så kan du putte dette i en tesil (eller hva det heter) hvis du ikke vil at dette skal flyte rundt i teen din. Du bestemmer selv hvilken menge du vil ha oppi teen,- men husk; jo mer du har oppi, jo sterkere blir den både på smak og virkning. Det vil likevel ikke være godt om du har alt for mye. Jeg brukte halve klumpen i hver kopp med te (to store kopper). En ting er viktig å huske på her: La det kokte vannet stå og kjøle seg litt, slik at det ikke holder hele 100 grader. Dette er fordi det vil skape en motsatt effekt. Er vannet rundt 80 grader vil det ikke ta livet av de fantastiske næringsstoffene!

Videre klemmer du ut saften av en skive sitron i hver kopp, og klemmer oppi et par runder med honning. Rør litt rundt med en skje for å få det til å blande seg skikkelig. Teen er nå drikkeklar. En skikkelig immunforsvarsboost der altså.
 

SICK SATURDAY

 • 31.01.2015 - 09:14

Hei!

I dag våknet jeg 06.45 av samboeren min som lagde en menge "forkjølalyder" ved siden av meg. Over natten har han altså blitt skikkelig syk, og ingen av oss har sovet siden. Jeg merket at jeg egentlig var skikkelig grinete, og trøtt, og slengte en frekk kommentar om disse lydene. Jeg skjønte etterhvert at det var veldig urettferdig av meg, da han faktisk ikke kan noe for at han er syk, men jeg var så trøtt (og er) så jeg klarte ikke la være. Jeg har sagt unnskyld altså...

Uansett, jeg har et hemmelig heksebrygg som pleier å funke bra for å forebygge forkjølelse, og jeg forstår at jeg er nødt til å mikse litt om jeg selv har lyst til å komme meg usmittet ut av dette. Jeg må ut og kjøpe ingredienser snart, for det funker som regel best om man ikke allerede er smittet! Jeg skal dele oppskrift med dere senere i dag, for den teen har faktisk holdt meg frisk ved tidligere anledninger. 

Eller er det noen der ute som har noen kjærringråd eller tips for å lindre for en som allerede er syk også?

Snakkes senere!

SERIER

 • 18.01.2015 - 14:28

Hei, og god søndag!

Det første jeg gjorde da jeg stod opp i dag, var å begynne med rengjøring av leiligheten. I en travel hverdag med mye jobbing, har ting lett for å hope seg opp. I alle fall der jeg er... Jeg er av den typen som rett og slett ikke har lyst til så mye annet etter jobb enn å spise middag, for så å sette meg litt til lading i sofaen og se en god film, en serie eller noe bra på TV. Rett og slett koble av. Ekstremt deilig følelse å være helt ferdig med å gjøre reint så tidlig på dagen!

Da jeg studerte hadde jeg mye tid til å se serier, og jeg og samboeren hadde noen serier som vi så sammen. Nå til dags har jeg akkurat startet å se på Sons of Anarchy, og begynner å få dilla allerde.

De to desidert beste seriene jeg har sett er dessverre slutt, men det er også derfor jeg vet at de er de aller beste:

I mine øyne er det ingenting som kan slå House. Det skal mye til! 

Tett opp mot House, som nummer to, har jeg Dexter. Veldig bra serie. Syns det er forferdelig trist at denne er slutt,- men sånn er livet!

For tiden har jeg fire serier som jeg tilbringer tid med, og syns er utrolig spennende og underholdende serier. Dette er Orange is the New Black (gleder meg fryktelig til neste sesong kommer ut), The Walking Dead (fortsetter veldig snart), Castle og Sons of Anarchy. 

HAIR EXTENSIONS

 • 17.01.2015 - 22:44

Jeg har jo nevnt at jeg i den siste tiden har tatt noen dumme valg når det kommer til hårsveis. Jeg var over hodet ikke fornøyd med hvordan sveis jeg nå hadde, før jeg satte på extensions. Jeg skal nå vise,- i kronologisk rekkefølge - min hårforvandling fra september 2014 til desember 2014:
På bildet til venstre var jeg egentlig fornøyd, men lei. Rett og slett lei. Så da (høyre) fikk jeg mamma til å klippe meg en god del, og trivdes med lengden!
På bildet til venstre er den korteste sveisen, den jeg ikke var fornøyd med. Klarte bare ikke å bli komfortabel med den. Dette er i tillegg det beste bildet jeg har av denne frisyren, og det sier vel sitt! Ja, det er et VELDIG "iwannabeamodelsosobadbutimnot"-bilde, men poenget her er heldigvis bare sveisen.

På bildet til høyre er slik jeg ser ut nå, med extensions. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, både med lengde, tykkelse og farge. Weee :D

MESSY BRAID

 • 17.01.2015 - 10:43

Hei!

Pinterest er altså bare helt fantastisk. Kan søke på for eksempel "braid", også sitte og scrolle/drømme meg bort i lange tider. Dum som jeg var, så klippet jeg meg jo kort i november. Vi snakker altså ikke LITT kort, men korthet av det slaget som krever maskinklipp i nakken. En klassisk bob, som startet midt bak på hodet, og skrådde ned til haka foran. Kan godt være en fin sveis det altså, men ikke på meg. Jeg har for tiden extensions, så har nå hår som rekker meg omtrent til brystene. Dette er jeg veldig fornøyd med, for egentlig er jeg jo veldig glad i å ha langt hår! 

Så mye fint man kan gjøre med langt hår, bare se på bildene i kollasjen ovenfor. Fletter er så fint, og spesielt de litt messy flettene. Det blir en god stund til jeg jan gjøre noe sånt igjen, desverre. Selvom jeg har extensions, så er det finest når jeg har håret løst, rett ned, ettersom jeg er så kort i nakken fremdeles. Men tiden går jo så fort, og plutselig så er man der!

NAILS TO DIE FOR

 • 16.01.2015 - 20:32

Hei!

Jeg har VIRKELIG en obsession for velstelte og pyntede negler. Likevel har jeg liksom aldri klart å vedlikeholde mine egne. Jeg har en lang historie som neglbiter, det tidligste jeg kan huske er første klasse på barneskolen. Jeg aner ikke hvorfor jeg startet, men jammen har det vært vanskelig å slutte. Har satt på akrylnegler for å liksom være på avrusning utallige ganger, og det har funket det! Akkurat som avrusning funker på Lindsey Lohan... Det går et par måneder, også er det på´n igjen. 

As we speak så er jeg faktisk "rusfri", men det er viktig at jeg vedlikeholder en fin neglelakk på, ellers blir det "fristende" å bite. Det er en merkelig sak det der. Jeg har prøvd veldig mye, som nevnt falske negler, "Go´negl" (drittsmak som man kan pensle på neglene", prøvd å tvinge meg selv til å tenke at det er ekkelt,- men ingenting stopper meg. Det værste er at jeg tenker ikke over det OVER HODET når jeg gjør det, bare plutselig tar jeg meg selv i det. Som oftest alt for seint... Men lange sterke negler er så flott!

Vi får satse på at jeg får det til denne gang, og at jeg kunne fått til å lage på meg selv noen av de eksemplene ovenfor hadde vært suverent! 

(Alle bildene er hentet fra Pinterest)


GRATULERER MED DAGEN, ELVIS

 • 08.01.2015 - 21:07

I dag, den 8. januar, skulle Elvis Presley blitt hele 80 år. Tenk, enda så lenge han har vært død, så kunne han enda levd noen år til om han hadde fremdeles vært i live. Det er kanskje litt rart at jeg, en 24 årig jente, skriver om Elvis og hans fødselsdag, men han er altså mitt største sangidol. Det kan komme så mange flinke stjerner det bare vil, men ingen kan toppe kongen. 

Stemmen hans er bare helt fantastisk, og høres like bra ut når han synger dypt som når han synger lyst. Hvis jeg skal dra frem noen favoritter, så må det være "Burning Love", "Here Comes Santa Claus", "Fever", "I Believe" og "Suspicious Minds"... 

Jeg syns det er su ubeskrivelig trist at han døde så tidlig. Da jeg var liten, kanskje sånn 5-6 år gammel, så fikk jeg en kassett av bestefar. Utenpå stod det Elvis Presley, og SOM jeg hørte på den. Helt siden den gang har jeg ikke kunnet la være å bare elske stemmen og musikken. Det er ikke rart han går under tittelen "Kongen av rock" heller.

Alle bildene er hentet randomly på Google... 

 

EN FIN OG ROLIG BURSDAG ER OVER

 • 04.01.2015 - 00:45

Jeg er av den typen som gruer meg til bursdagen min tar slutt, feiring eller ikke. Når klokka bikker tolv, og det blir ny dato,- ja da syns jeg det er litt kjipt. Dette året ble det en kjempedeilig og rolig bursdag sammen med min kjære. Han disket opp med hjemmelagde hamburgere (fra bunn, ja) og en nydelig panacotta-dessert.

Er så fornøyd med at samboeren min både er glad i, og er flink til å lage mat. Han får det liksom til,- uansett hva han prøver ut! 

Videre har vi sett en film i joggebuksa, og pratet og kost oss skikkelig. I morgen er det beast mode på treningssenteret...

BURSDAAAAAG!

 • 03.01.2015 - 18:15

I dag har jeg jammen bursdag. 24 hele år, tenk på det. 24 år, og fremdeles like patetisk barnslig opptatt av sin egen bursdag. Jeg hadde egentlig bedt inn til selskap/vors i kveld, men da det ble så mye frafall valgte jeg å avlyse det hele, og heller satse på en annen helg som er litt lengre unna årets naturlige fyllekalas. Jeg er veldig glad for at jeg har bursdag så tidlig på året, men akkurat når det kommer til plasseringen i forhold til julaften, nyttårsaften, og de festdagene mellom der,- så kan det være litt utfordrende. Jeg sutret en liten stund, akkurat som en 5åring, før jeg fant ut at det kanskje egentlig var litt delig også, å bare være hjemme og kose meg med samboeren. 

Jeg kjøpte meg en bursdagsgave tli meg selv også:Det er sååååå deilig, at det er vanskelig å beskrive. Jeg har alltid hatt PC, og forrige gang jeg måtte ha ny så vurderte jeg Mac. Likevel endte jeg opp med en PC, noe jeg ikke har vært fornøyd med i ettertid. Det blir treigt, og det er masse tull som dukker opp. Nå gleder jeg meg til en problemfri hverdag med denne nydelige saken.

Samboeren er i full sving med bursdagsmiddag til meg, og den kommende desserten står allerede i kjøleskapet. Dette blir en bra dag like vel, med god mat og dessert, og favorittpersonen <3

JULEGAVETIPS

 • 13.12.2014 - 22:29

Jeg har en deilig og avslappende lørdagskveld som jeg bruker på å pakke inn julegaver, surfe litt på nettet og sist men ikke minst - lytte til den forferdelige musikken til vedkommende som bor i etasjen over her. Det må være ganske høyt, for jeg hører det veldig tydelig. Det er desverre en blanding av opera, death metal og symfoniorkester. En salig blanding.

Uansett, så tenkte jeg at jeg skulle poste noen forslag til julegaver! I disse dager er det sjelden at noen mangler noe, derfor kan det være morsomt å gi noe som man kanskje selv ikke visste fantes en gang!

"Koserobot" fra Enklere Liv; 599,-

Skal du kjøpe julegave til en som bor alene? Jeg syns denne "koseroboten" er helt genial. Den kan kile deg på ryggen! 


Kuber som holder drinken kald uten å vanne ut - Enklere Liv; 129,-

Hvor genialt var ikke det her? Det ser kanskje ikke så vanlig ut, men jeg syns det virker kjempesmart. Man slipper og styre med isbiter, og man beholder den smaken man vil ha på drinken da det ikke er smeltende isbiter som vanner ut. Perfekt julegave til en som har alt! 


"Idiotkunnskap" fra coolstuff.no 199,-

Jeg personlig elsker spørrespill, men jeg som mange syns ofte at det er så lite man klarer å svare på! Derfor måtte jo dette spillet være suverent for alle! Jeg fikk skikkelig lyst på det selv...


Iskulder fra coolstuff.no 129,-

Isbitformer som lager runde isbiter! Kult.

Det er så mye rart der ute som man (ikke jeg, hvertfall) ikke vet finnes. Og så mange det kan være vanskelig å finne den perfekte julegaven til, så mitt tips er å rett og slett søke litt rundt på nettet, så dukker plutselig de perfekte, morsomme gavene opp :-)

ALLE BLIR DIGGE I KOMPRESJONSTIGHTS

 • 13.12.2014 - 21:46

Hei!

I dag hadde jeg fri, og kom meg på trening for første gang på... skal vi se.... lenge! Vi snakker typ 2-3 måneder uten så mye som en squat. Jeg var skikkelig dedikert tidligere, og fulgte med på fettprosent, muskelmasse, kaloriinntak i forhold til forbrenning osv. Dette gav synlige resultater, men stopper man så stopper det! Nå skal det sies at jeg aldri har vært overvektig, og er det heller ikke nå, men jeg merker godt på meg selv at jeg har litt mer å ta i både her og der. 

Da jeg skiftet og gjorde meg klar stappet jeg meg selv inn i treningstightsen min fra 2XU som jeg har hatt et års tid nå. Den er altså så stram at jeg får bilringer på anklene. For ikke å snakke om den rumpesprekken jeg fikk på magen da strikken i livet fant sin plass. Jeg prøvde på en ettersittende treningssinglett, men da den også hadde lyst til å ligge i sprekken, valgte jeg en litt løsere overdel denne gangen, for både min egen og andres del. MEN, når det er sagt, så forstår jeg at jenter går med denne typen tights til vanlig også, selv om det aldri ville falt meg inn å gjøre det samme. Man ser altså så smashing ut! Både rumpe, lår og legger får seg et skikkelig løft og en real oppstramming. Det er nesten en liten nedtur og ta av tightsen igjen, og stirre inn i de endeløse celulitthullene som stolt pryder både rumpe og lår her i heimen. 

Stadig ser jeg jenter gå med en tights av denne typen til hverdags. Man kan ikke alltid være sikker på at de ikke skal på trening, men man kan nesten alltid være sikker på at de ikke har vært der hvertfall. Håret er perfekt, sminken er perfekt, og resten av antrekket sier noe helt annet enn trening. Jeg leste en svært interessant artikkel her forleden, om "generasjon konform". Dessverre var denne blitt betalingspålagt nå som jeg skulle linke til artikkelen her, men uansett så fikk den meg til å tenke mye. Store deler av den unge generasjonen nå om dagen er helt like! Jeg har jo sett det, men kanskje ikke tenkt over det i den grad jeg gjorde etter å ha fått det inn på den måten. Det er et merkelig fenomen det der, at det ikke lenger er så mange unge som ønsker å skille seg ut ved å ha ett eller annet ved seg som tiltrekker seg andres blikk, og kanskje til og med forakt. Nå er det om og gjøre å blande seg i mengden. Og denne mengden har veldig dyre klær og vesker. 

Jeg overhørte faktisk en jente inne i en butikk for en stund tilbake, som uttrykte for venninnen sin at det var et plagg hun syns var så fint, men hun turte ikke kjøpe det fordi det ikke var "mainstream nok". 

Men men, det er da heldigvis en veldig delikat og klassisk stil som er "mengden". Man ser ordentlig ut, og det er i det minste noe. Det hadde vært langt værre om alle ville se skikkelig lurvete ut! Men akkurat dette med å gå med treningstights til hverdagsantrekket,- den mener jeg er litt drøy. Selv om alt blir stramt.

Dette ble et svært tekstfylt innlegg, og billedløst, men det får så være. Syns ikke det passer seg å legge ut et bilde av meg selv med tightsen - for så å legge ut et bilde av meg selv i bare trusa - for å fremme poenget mitt. Jeg vil ha ruglerumpa mi for meg selv :-D

 

BLACK FRIDAY

 • 27.11.2014 - 22:13

Hei!

I dag har det vært en lang da, men dog morsom. I morgen er det nemlig Black Friday på Bik Bok, som mange andre steder, og jeg har brukt mye tid på å klargjøre. En del av jobben min jeg liker svært godt er "sjauingen", som jeg liker å kalle det. De dagene hvor det er omgjøring, spennende kampanjer og mye som skjer er det gøy å holde  på. Så hvis det er noen der ute som leser dette, og er glad i Bik Bok, så kan jeg med glede dele at i morgen får du gjort masse kupp!

Kom forresten på en ting som har skjedd siden sist jeg blogget, og det er at håret mitt har gått fra å være veldig langt,- til VELDIG kort! Jeg sa rett og slett ja til en frisørlærling som kom innom jobben og spurte om jeg ville sitte modell. Angrer absolutt ikke, for det er da bare hår!? Selvom jeg tar meg selv i å ønske at håret var langt igjen, syns jeg det er gøy å eksprimentere litt. Finnes jo så mange kule korte sveiser også!

Avslutter og tar kvelden med denne qouten. Synes den bare sier det!

DE PERFEKTE JULESESONGKJOLENE

 • 26.11.2014 - 22:26

Hei!

Jeg kjøpte meg magasinet ELLE i dag, og der var det en artikkel om de 45 beste partykjolene. Det var såååå mye fint, men jeg fikk likevel lyst til å lage et innlegg om MINE favoritter! Nå skal det legges til at jeg ikke eier en eneste en av disse, men det er de jeg har funnet som jeg syns er midt i blinken for den partysesongen vi nå har startet på.


Bik Bok


Nelly


Nelly


Nelly


Nelly

Jeg er veldig glad i svart, eller mørke farger, på festfronten i disse vinterdager. Jeg føler det er så lett å kombinere smykker og andre accessories til!

BACK

 • 25.11.2014 - 19:26

Det startet bare med at jeg ikke blogget på sånn 2-3 dager, fordi hverdagen var litt hektisk, men jeg hadde aldri sett for meg at det skulle ta SÅ lang tid å pelle meg tilbake. Jeg har tenkt noen ganger at, "åh, det vil jeg blogge om", men rett og slett ikke fått ut fingeren.

I skrivende stund har jeg akkurat kommet hjem fra jobb etter en lang dag. Det ble det i går også. Er ikke i en periode hvor det er fryktelig mye å gjøre, og da flyr tiden fort! Da er det bra man er glad i jobben sin også :-) Det er så MASSE FINT på Bik Bok om dagen, og butikken min bugner av deilige klær <3

Også har det blitt minusgrader og vinter på Lillehammer (bildet er fra nettet), og det er så koselig!

 

BRØDBAKST

 • 11.09.2014 - 20:47

Hei!

I den siste tiden har jeg irritert meg litt over at jeg må betale så mye for brødet i butkken, om jeg skal ha et som har nok poeng på grovhetsskalaen, OG er godt. "Man skal ikke spise så mye brødmat" sier kanskje du, men er det en ting jeg ikke klarer meg uten så er det brød. Carbs - yes, men jeg spiser da ikke brød til alle måltider. Det blir som regel 1-2 måltider med brødskiver i løpet av dagen, men når man har en samboer som også gjør det - ja, da går brødene unna. Jeg syns 30 kr er dyrt for et brød, så så jeg plutselig at man kan kjøpe slike ferdig på 1-2-3-pakker som man kun tilsetter gjær og vann, og de koster rundt 14-16 kr for en pakke som gir to brød. Jeg tenkte da jeg måtte prøve dette, og den prosessen tenkte jeg å dele her!

Jeg så det fantes forskjellige, men dette fristet mest å teste ut.


Man heller altså blandingen rett i kjøkkenmaskinen, og tilsetter gjær.


Jeg hadde kun én brødform, så jeg prøvde et med, og et uten form. Bildet er etter steking, og det ble faktisk penest, og høyest uten form!


Dette er det ferdige resultatet, bildet er av brødet som var i fomen. Dette ble ganske lavt, og hadde en typisk "hjemmebakt-børd-look".

Jeg skulle nok ønske at brødet ble høyere, og at det var luftigere, men jammen var det godt! Det var altså så godt. Vi spiste det mens det enda var varmt, og smøret smeltet så deilig inn i brødet. Jeg fikk absolutt lyst til å prøve de andre brødvariantene som finnes på slike poser, og ettersom det er så billig så hadde det vært ypperlig om man kunne gått over til dette i stedet for å kjøpe ferdig brød. Det er jo så koselig å bake også! ;-)

OPPSKRIFT: PIZZA PARMA

 • 07.09.2014 - 22:28Dagens middag ble enkel, sunn (i alle fall ikke usunn), og ekstremt godt. Jeg er veldig glad i pizza, og har alltid tenkt på det som "helgemat", men man trenger da ikke å lage en lys bunn? Jeg er veldig for å bruke noe annet enn kun hvetemel,- i alle fall til matlagning! Til bakst er det godt at deigen er lys. Jeg er heller ikke så veldig glad i å lage mat, men derimot veldig glad i å bake eller lage andre desserter. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele oppskrift på en variant av en Pizza Parma med en sunnere bunn. Denne blir man også fortere mett av! Oppskriften gir to pizzaer.

Til deigen trenger du:

- Hvete,- spelt,- og sammalt rugmel (til sammen 8 dl)

- Olivenolje (en skvælp)

- Salt (en halv t-skje)

- Vann (3 dl)

Forvarm ovnen til 270 grader på over- og undervarme.

1: Ha alt det tørre i kjøkkenmaskinen, etterfulgt av det våte.

2: La maskinen elte dette, og spe på med mer væske til du ser at deigen er mindre seig, og mer fast og fin.

3: Sånn ca fast og fin her, og som dere ser trenger man ikke ha en Kitchen Aid (eller noe annet fancy) for å elte en deig. En helt alminnelig kjøkkenmaskin holder i massevis. Man kan også bruke hendene, men da anbefaler jeg å smøre hendene i olje før du tar i deigen. Da slipper du at den fester seg til deg.

4: Ta deigen ut av bollen, og del den likt i to (jeg oppdaget at dette bildet liknet litt på en menneskehjerne, men det er altså fortsatt deigen).

Legg så de to deigene dine i hver sin bolle (evt. på et brett) til heving på et lunt sted, med et kjøkkenhåndkle over seg en times tid.Som dere kan se har deigene fått heve og blitt dobbelt så store og luftige.

1: Skjevle ut deigen og få den så flat som mulig. Jeg anbefaler å gjøre dette PÅ bakepapire, PÅ stekebrettet,- da det kan være en liten kamp å få deigen av for eksempel kjøkkenbenken igjen etter skjevling.

2: Smør på pizzasaus. Jeg har brukt Iduns pizzasaus som du får på glass i butikken.

3: Strø deretter på revet mozarellaost. Denne gangen har jeg brukt kun revet mozarella på pizzaene, men tidligere har jeg brukt fersk mozarella i tillegg, og ikke brukt så mye revet.

4: Ha på parmaskinke og rødløk.Til slutt strør du på pinjekjerner - dette gir en ekstra crunch og litt spenning til pizzaen. Kan selvsagt droppes, men anbefales på det sterkeste!

Pizzaen settes så inn i varm ovn på nederste rille i ca 4 minutter. Dette kan variere fra ovn til ovn, så jeg ville anbefale deg å følge med på den mens den er i ovnen. Ettersom bunnen er såppas tynn (hvis du har fått den så tynn) så tar det ikke lang tid å steke denne.

Når pizzaen er ferdig og tatt ut av ovnen, strør du godt med ruccola på toppen før servering. BÅNN APPETITT!

PS! Jeg måtte så klart tulle dette til en smule. Da jeg målte opp melet, fulgte jeg (logisk nok) det målefeltet på målet som er til mel. Ser du heller på den som er for vann/væske så får du mest sannsynlig helt perfekt tykkelse på bunnen. Jeg gjorde det forrige gang jeg lagde denne, men denne gangen ble bunnen ganske tykk fordi jeg hadde så mye mer mel i deigen. Bare et lite tips.

HØST

 • 07.09.2014 - 13:39

Hei!

Så langt i dag har jeg vært ute på en treningstur. En veldig deilig joggetur, med motiverende musikk i ørene og perfekt svettetemperatur ute. Det er tidlig høst, og man kjenner det så godt. Jeg syns det er veldig plagsomt å jogge ute midt på sommeren, selvom det er morgen eller kveld, fordi det nesten er ekkelt å være så aktiv og svette når det er så varmt! Men på denne turen fikk jeg virkelig merke hvor deilig denne septembermåneden er.

Denne joggeturen ble litt utenom det vanlige, da jeg plutselig oppdaget hvor mange fine blomster det var i grøften! Jeg måtte bare stoppe og plukke litt her og der. Heldigvis hadde jeg nådd målet mitt først da, så det ble på vei hjem igjen. Så jeg fikk trent, det ble ikke bare blomster.Så dette skjedde altså da på denne joggeturen. Jeg synes markblomster er så fine, det er liksom noe litt barnlig, uskyldig og nostalgisk over det.

KYLIZZLE

 • 06.09.2014 - 21:33


Alle bildene er hentet fra Kylies Instagramprofil @kyliejenner

Denne jenta er bare så kul. DEN stilen! Er nok ikke så lenge til jeg hermer etter dette håret, selv om jeg må klippe av meg 30 cm for å får det. Ombre har jeg fra før, så da forblir tuppene lyse. Jeg merker bare det klør i fingrene etter å bare ta saksen selv, men det er nok best om jeg lar mamma gjøre det denne gangen. Jeg har tatt saksa før jeg,- og da måtte mamma ta ENDA mer bare for å få rettet opp det greine jeg hadde stilt i stand.

Jeg er ganske redd for å angre, men samtidig er jeg veldig klar for en drastisk forandring nå. Jeg elsker å ha langt hår, men lengter etter å ha kort(ere) hå likevel,- og det blir jo langt igjen etter hvert uansett! Det tar bare en god stund...

Noen fler som syns denne jenta er helt rå?

I alle fall råere enn denne collagen jeg smalt sammen, som IKKE ser så bra ut. Men jeg er fremdeles ganske ny på bloggpresentasjon, så bear with me.

HØST

 • 02.09.2014 - 19:03

Nå kan man virkelig si at høsten er i gang, nå som september har startet. Sommeren er over for denne gang, og jammen var den varm! Det er rart med det, enda så mye jeg gleder meg og savner sommeren når den skal komme så blir det faktisk nok. På motefronten er i alle fall høsten kjært velkommen - etter å ha gått en hel sommer halvsvett og gnisset med lårene er det godt å endelig kunne gå i jeans, strikk, skjerf og pakke bort bikinien for denne gang. 

Alle produktene er fra Bik Bok

Jeg bare elsker å være på jobb om dagen også, for hvor deilig er det ikke å være omgitt av så deilige fine klær hele dagen!?

Alle skjortene er fra Bik Bok

Jeg er i tillegg over gjennomsnittet svak for skjorter. De er bare så anvendelige plagg! Man kan aldri få nok skjorter, mener nå jeg.... Selv om klesskapet kanskje er noe uenig i den påstanden. 

Fikk helt dilla på å lage sånne "boards" på So Bazaar, jeg. Er jo kjempegøy å sitte og sette sammen plagg og lage antrekk. 

 

BLÆ

 • 01.09.2014 - 23:03

Jeg satt og skrev et innlegg, etter en lang dag med jobb og personalmøte. Så fikk jeg opp at "Google Chrome svarer ikke". Jeg ble lettere irritert, men begynte tålmodig på nytt. Så skjedde det samme igjen, og da gadd jeg ikke mer. Blæ.

INSPIRASJON

 • 28.08.2014 - 19:36

Alle bildene er tatt fra Nelly.com

Hva syns dere? Jeg syns disse er ekstremt kule! 

Jeg føler selv at stilen min er schizofren, og har tidligere hatt vanskelig for å finne hva som er MIN stil. Jeg har vært innom hanekam/armyboots/naglebelte/armybukser og "emo-stilen" med lang hockeynakke og skrå pannelugg med stramme bukser og neonrosa detaljer med alt for mye maskara. Har også vært innom swag (eller det jeg trodde var swag) med baggy bukser, svære DC eller Volcom t-skjorter og caps, og prøvd å være helt klassisk "soss". Jeg skulle virkelig ønsker jeg hadde et antrekksbilde for hver av stilene til dere, for det hadde nok vært artig. 

Jeg har rett og slett falt til ro med at jeg kan ha en stil en dag, og dagen etter kan jeg ha en helt annen stil. Dette trives jeg veldig godt med, for da kan jeg være rocka en dag jeg føler meg rocka, og være søt og uskyldig med blonder og pærler de dagene jeg føler det er det som er meg. Men det viktigste føler jeg er å kle seg etter hvordan du selv vil kle deg! Det er da man føler seg vel,- selvom man så klart henter inspirasjon fra både magasiner, blogger og gatemote. Vær deg selv; selvom "deg selv" ikke alltid er lik utenpå ;)

HVERDAGEN

 • 28.08.2014 - 18:16

Hei!

Plutselig har det bare rast forbi noen dager uten at jeg omtrent har rukket og kjenne på dem. Har vært en del å gjøre på jobben, samt at jeg har fått inn et par treningsøkter OG middager,- og da er det plutselig kvelden. Når kvelden kommer synes jeg og samboeren at det er koselig å se på Family Guy i sengen, og det er det jo! Men jeg får bare med meg de ti første minuttene av en episode før øynene ikke er til å holde åpne lenger. Slik er det hver kveld. I går sov jeg innen klokken var 22, så det var veldig godt å våkne 9 timer senere heeeeelt uthvilt! 

I dag har jeg vært på den fantastiske arbeidsplassen min, og kom nesten akkurat hjem. Planen nå er å legge ut en del sko og klær jeg bare har liggende for salg. Jeg pleier alltid å gi bort de klærne jeg ikke bruker til Fretex, for da føler jeg at de går til en god sak, men jeg er jo også en god sak. Jeg har betalt i bøtter og spann for klesskapet mitt, så hvorfor ikke prøve å få noe igjen for dem?

Noen som har solgt klær/sko på blogg eller annet nettsamfunn før? Hvordan gikk det?


BRYLLUPSPLANLEGGING

 • 24.08.2014 - 20:34

Hei!

Dette har vært en svært rolig dag, som startet på treningssenteret med samboeren. Jeg har vært veldig frem og tilbake når det kommer til trening, og har hatt perioder hvor jeg er kjempeflink til å trene regelmessig, også har jeg hatt perioder hvor jeg ikke har hatt et snev av motivasjon til å trene i det hele tatt. Jeg har prøvd forskjellige sentre med forskjellige tilbud der jeg bor, men har nå endt opp på samme senter som samboeren min. Vi trente sammen der før, og det er utrolig hvor mye det har å si at man har noen man kan dra sammen med. Da mener jeg (for min del) ikke bare venner eller kjente, men hvis det da er en dag man sliter med å få løsna rumpa fra sofaen, så er det mye lettere hvis en du faktisk bor sammen med kan hjelpe til med å dra! Og sånn fungerer det andre veien også, så nå er jeg inne i en god periode.

Det jeg egentlig skulle fortelle om i dag, er hvor langt jeg har kommet i bryllupsplanleggingen. Det er ikke langt. Vi har riktig nok god tid enda, da vi har bestemt oss for å gifte oss sommeren 2016, men det er noen ganger litt skummelt hvor fort tiden flyr. Jeg vedder på at når neste sommer kommer, og det kun gjenstår ett år, så har jeg ikke kommet noe lengre enn jeg har nå. Og det er vel i grunn kun med en viten om hvordan stil jeg vil ha på kjolen!Alle kjolene er fra www.disneweddings.com

Hva synes dere om stilen? Jeg fantaserer om å til og med kunne sy kjolen selv, men med det tempoet jeg vanligvis har på å få rotet meg til sånt, så tror jeg nok ikke jeg skal satse på det. Jeg elsker denne stilen, og er vanligvis ikke SÅ feminin i klesveien noen gang ellers,- men akkurat når jeg skal gifte meg så føler jeg at jeg kan ta den helt ut. Jeg vet det er mange som ønsker å ha en kjole som sier noe om personligheten demmes, mens jeg vil heller være prinsesse for en dag. Men hvem vet - kanskje jeg ender opp med noe helt annet også. Det er i alle fall noe sånt jeg ser for meg nå. 

Jeg har også en viss formening om hvilken stil det skal være på bryllupskaken, samt fargekombinasjoner i lokalet. Jeg har ingenting jeg har laget selv å vise frem, derfor legger jeg ved noen bilder som jeg har funnet litt her og der, og som inspirerer meg:Jeg vil holde det rent og enkelt med duse farvenyanser.

Bildene er funnet ved å google "wedding cakes".

Jeg gleder meg veldig, og selv om det mest sannsynlig kommer til å bli litt stressende, og til tider vanskelig å ta avgjørelser,- så gleder jeg meg til jeg har kommet skikkelig i gang med planleggingsprosessen også. 

OSLO OG FINDINGS

 • 23.08.2014 - 21:12

Har som dere vet nå hatt en Oslotur sammen med min mor, men jeg er nå trygt hjemme igjen. Det har vært veldig koselig, og jeg er glad det var mamma jeg endte opp å dra sammen med. 

Vi ankom Oslo fra hver vår kant ganske tidlig, og sjekket inn på hotellet før vi gjorde noe mer. Vi bodde på Thon Hotel Spectrum som er et av Thons budget-hoteller. Jeg ble veldig fornøyd med valg av hotell, da det ikke var noe dårligere enn mye annet. Rommet var fint og inneholdt akkurat det man trenger, og var relativt moderne og enkelt. Jeg vil absolutt komme til å velge det igjen ved en senere anledning.

Vi måtte ta en liten lunsj også før vi vendte snuta mot Bislett

Været var veldig varierende,- det var litt varmt, litt kaldt, litt vindt og litt regn, og slik fortsatte resten av døgnet. Jeg hadde kjøpt regnponcho for anledningen, og det angret jeg ikke på. Noe så kjeklt! I stedet for å ta masse plass med paraplyer, eller bli alt for varm med en regnjakke, så funket rengponchoene kjempebra. 

Vi koste oss veldig der i det skiftende været, og hørte på bra musikk og (kanskje mest i mitt tilfelle) tittet på folk. Det er utrolig hvor mye forskjellig man kan få samlet på ett sted altså. Og takk og lov for at vi er forskjellige! Her kommer et lite bildedryss fra tidlig:

Og her forlot vi stadion til fordel for en liten sushipause. Man kunne faktisk kjøpe sushi der inne på festivalen også, og det syns jeg er helt topp! Det faktum at selv om man er på festival så MÅ man ikke nødvendigvis spise pølser og burgere. Likevel gikk vi ut i gatene, ettersom det faktisk var ganske mye kø. Vi fant oss et koselig lite sted og spiste og koste oss der. Vi dro tilbake da det begynte å nærme seg tiden da Avicii skulle opptre, for DET var det viktig å få med seg.Det var liksom noe som (naturlig nok) skjedde med hele stedet,- både folkemengden og sceneshowet. Alt hevet seg noen hakk!

Selv om musikken og stemningen var bra, så er det alltid noen som er overstadig beruset og ødelegger litt av kvelden, i alle fall for meg. Hvis jeg ikke har drukket selv så irriterer jeg meg lett over disse som tror de plutselig eier hele stadion og at det er de som har leid inn artistene. I alle fall virker det slik på oppførselen til enkelte. Ja, man kan godt si at "bare go with the flow, og ikke bry deg om dem, bare nyt!", men det er noe jeg sliter med altså. Jeg trives ikke så godt i så store folkemengder, i fare for å høres veldig sær ut. Men jeg sitter selvsagt igjen med et hovedinntrykk som er positivt! Er veldig glad for at jeg var der og opplevde!

Dagen ble lang, så det var ikke ubehagelig å komme seg i hotellsengen. Vi sloknet ganske fort.

Og hvem digger vel ikke hotellfrokost, hvor man bare kan plukke i vei!

Frokosten ble spist, og vi brukte litt av dagen på Grünerløkka. 

Jeg syns det er utrolig sjarmerende på Grünerløkka, så hvis jeg skulle velge et sted i Oslo jeg skulle bodd i så måtte det blitt der.

Jeg har hatt et kjempefint døgn i Oslo, men hvis jeg skal summere opp så er det tiden jeg fikk sammen med den fine mammaen min som veier tyngst. Vi får ikke sett hverandre så ofte da vi bor så langt i fra hverandre, så tider som dette er veldig godt! 

TRØTT

 • 22.08.2014 - 23:04

Jeg tror det er best jeg blogger om festivalen i morgen. For oss alle. Nå er jeg veldig trøtt, etter en veldig lang dag og vil egentlig bare legge meg i hotellsengen. Så da skriver jeg altså i morgen, hvis det var noen som satt og ventet på et innlegg mener jeg :P

FINDINGS

 • 22.08.2014 - 09:32

Første natten i en seng med sengegavl var helt fantastisk. Jeg sov så godt som jeg aldri har sovet før, og jeg følte meg kongelig. 

Neida, jeg merket ikke noe forskjell,- men jammen ser det bra ut! Nå sitter jeg på toget på vei mot Oslo. Der skal jeg møte min kjære mor, som skal være min festivalkompanjong i dag! Jeg har gledet meg så fælt til denne dagen, helt siden billettene ble bestilt for flere måneder siden. Jeg må vel innrømme at da jeg bestilte var sommeren så vidt i gang, og jeg så for meg at det fremdeles var sommer i august. Sånt kan man jo aldri vite her til lands, så regnponchoen er med. 

Bildet er tatt fra Findings' egen Facebookside.

Det var egentlig meningen jeg skulle dra med ei venninne, men ting skjer, så slik ble det ikke. Kjempeglad er jeg likevel for at det ble mamma i stedet. Det virker kanskje ikke som den mest naturlige ting, det å dra på festival med sin mor, men for meg finnes det ikke rart. Mamma og jeg har et kjempegodt forhold, og det finnes ikke et tema vi ikke kan snakke om.


Skulle ta en selfie, men så hadde jeg visst PC-lyden på 100 %. Så da tok jeg en til mens jeg skrudde av lyden.

Det sitter ei dame på motsatt side av meg, på raden bak, som strikker og hører kjempehøyt på Carola. Hun koser seg sikkert. Tenkte å blogge i kveld igjen, og legge ut litt bilder og sånt fra festivalen! Fy søren, som jeg gleder meg. 

DIY SENGEGAVL

 • 21.08.2014 - 17:23

ENDELIG! Jeg trodde aldri jeg skulle bli ferdig med denne sengegavlen. Jeg begynte i går, og ble ferdig i dag, og endelig kan jeg legge ut en instruksjon til dere med hvordan man kan lage en sengegavl selv. Jeg skal ærlig innrømme at det var et par ganger jeg tenkte at jeg bare skulle skrive at jeg rådet alle til å ikke begi seg ut på noe slikt selv, men nå som den er ferdig må jeg si meg svært fornøyd likevel. 

Det jeg kjøpte inn var:

- Sponfinérplate på Byggmaker, som jeg fikk kuttet til de målene jeg skulle ha (260 kr).

- Skumgummimadrass, som jeg kjøpte på Gjenbruket (50 kr).

- Spraylim, kjøpte på Biltema (50 kr).

- Stoff i metervare, kjøpte på Jysk 140 cm x 5 m av typen ROXEN beige (299 kr).

- En lang nok nål, sterk nok møbeltråd og knapper, alt kjøpt på Uldvaren (totalt: 223 kr).

Totalt har denne sengegavlen kostet meg 882 kr. Hadde jeg tatt timebetalt i tillegg så snakker vi en helt annen pris, for tidkrevende; det var det. Men det er likevel den spesielle følelsen av å ha laget noe helt selv som ingen kan ta fra deg. Stiftemaskinen har jeg lånt på jobben, men jeg vet den er kjøpt på Jernia. Den fungerer helt perfekt til dette bruk.

Jeg startet altså med å regne ut og tegne opp hvor stort mellomrom jeg ville ha mellom knappene mine, for dette måtte jeg bore hull til fra starten av. Denne måler 150 cm i bredden, og 120 cm i høyden. Jeg kunne ikke velge høyden, ettersom platene hos Byggmaker alle var 120 x 240 (hvis jeg husker rett) cm, så de kuttet av på bredden for meg. Jeg prøvde å ta bilde av det jeg hadde tegnet opp i tillegg, men det syntes omtrent ikke i det hele, tatt så jeg droppet det.

Videre var det bare å ta drillen fatt.Jeg boret et hull i hvert av punktene mine, slik at jeg kunne få nål og tråd igjennom senere. Neste steg ble for meg å kappe til skumgummimadrassen, som var 75 cm i bredden, og 180 cm i lengden fra før av. Jeg kappet kun av 30 cm på lengden for å få den til å passe sengen vår. Brødkniv var det beste jeg fant, men det funket. Litt ujevnt ble det jo, men jeg syns ikke det gjorde så mye på det ferdige resultatet.

Jeg tok så med platen min ut på verandaen for å spraye både den og skumgummien med lim.Det stod på limet at man måtte presse de to flatene sammen med stor kraft, så da la jeg meg i flygeekornstilling der. Jeg valgte å plastre ansiktet mitt på dette bildet, da jeg ikke var helt fornøyd med hvordan det så ut etter en hel dag med sengegavlrelaterte aktiviteter. Outfiten derimot, er jeg veldig fornøyd med. Jeg valgte her en passe sliten joggebukse med lilla UGGS-tøfler til og en, som dere kan se, svært figurfremmende cardigan.

Videre drasset jeg dette greine inn igjen, og la stoffet over slik at det var klart for å bli stiftet fast.


Jeg stiftet det så det ble sittende stramt inntill. Jeg brydde meg ikke om hvordan det ser ut bak, for det er det ingen som skal se. Alt stoffet i hjørnene festet jeg bare med sikkerhetsnåler. Jeg beregnet litt ekstra stoff fordi jeg ikke visste helt hvordan jeg skulle gjøre det akkurat da jeg klippet, men du trenger ikke ha så mye stoff til overs!

Slik ble den da seende ut:Hele prosessen har forsåvidt gått greit for seg frem til hva som nå skal begynne. Jeg begynte nå og skulle tre en trå fra baksiden og gjennom de ferdigborede hullene mine, slik at tråden kunne henge ut fra fremsiden til jeg hadde ferdig alle knappene. Det var et helvete. Jeg hadde for kort nål, rett og slett. Jeg hadde kjøpt en stoppenål til å begynne med i går, men var nødt til å dra for å kjøpe en lengre nål i dag. Jeg strevde meg likevel igjennom det i går, men jeg anbefaler dere å gå the easy way med en gang: Kjøp en lang nok nål.Knappene skulle også være veldig lett. Jeg måtte klippe ut en runding i stoff til hver knapp, tråkle langs kantene og stramme til, samt knyte, rundt den hvite plastknappen. Det hadde ikke vært noe problem det altså, hvis det ikke hadde vært for at nesten hver gang jeg strammet til,- så skled tråden ut av stoffet. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men hvis jeg tråklet for nærme den kanten og dro, så kunne jeg altså bare ta tråden rett ut av stoffet og sitte igjen med ei skikkelig frynse. Det var da dette skjedde nok ganger med samme knappen at jeg bestemte meg for å gi opp i går, og heller fortsette i dag. Det ble rett og slett for mye knoting på en dag, og jeg ble fort sint. Jeg gjorde ferdig alle knappene på morgenen i dag. Jeg kjøpte også den lange nålen i dag.

Jeg satte i gang med enda mer knoting, nemlig å sy fast knappene og få tråden ut på baksiden av platen igjen,- altså tilbake gjennom de hullene jeg hadde boret. Det var enklere sagt enn gjort, hvis man ikke tenker langt. Jeg tenkte ikke langt. Jeg trakk tråden gjennom knappen og forsøkte å stikke nålen gjennom skumgummien og treffe hullet,- da selvsagt uten å kunne se etter, fordi skumgummien er så tykk. Etter MYE om og men, og for å gjøre en lang historie kort la jeg gavlen ned på alle kjøkkenstolene mine, og forstod plutselig at det enkleste er å:

STIKK NÅLEN FRA BAKSIDEN, MED BAKSIDEN AV NÅLEN FØRST. IKKE TREKK DEN GJENNOM. DA STÅR DEN MED NÅLØYET OPP, OG DU KAN TRE TRÅDEN GJENNOM MENS DEN STÅR DER. Så tar du tak i den fra baksiden og drar nålen ned mot gulvet. Etter at jeg hadde gjort dette på alle, måtte jeg stramme til alle trådene slik at jeg kunne få en liten puteeffekt. Jeg dro til, ettersom det er møbeltråd så tåler den masse, og stiftet rett og slett fast tråden i plata (spikeren du ser fungerer som en knute; for å holde den første enden på tråden på plass).Og endelig var jeg ferdig. Jeg angret så på at jeg startet midt i prosessen der, men nå er jeg veldig fornøyd. Her ser dere det ferdige resultatet:

Og her:Hvis du vil følge denne lettere uoversiktlige instruksjonen, og du har noen spørsmål er det bare å spørre i kommentarfeltet. Nå må jeg støvsuge opp alle den sagflisen, og alle trådrestene som ligger utover hele stuegulvet her. 

 

UTSATT DIY-PROSJEKT

 • 20.08.2014 - 23:21

Hei!

Jeg sitter nå på gulvet med sandpapir på øya og lager knapper til sengegavlen min. Jeg hadde nylig troen på at jeg kom til å bruke omtrent en time til (ferdig ca midnatt),  men når jeg så at jeg brukte 10 minutter på én knapp (!), og jeg skal ha 12, så ser jeg meg nødt til å legge opp for dagen. Jeg orker rett og slett ikke mer, men i morgen gjør jeg den ferdig og legger ut et skikkelig usensurert step-by-step-inlegg hvor jeg kommer til å være 100% ærlig om utfordringene underveis. Nå er jeg så trøtt! Blogges i morgen!

DAGEN I DAG

 • 19.08.2014 - 21:24

Nå har jeg akkurat kommet hjem, bytta til joggebukse og skjenket meg et glass med hvitvin. Samboeren stakk i butikken for å kjøpe noe spiselig, og jeg er svært takknemlig for nå å ha landet. I dag stod jeg opp ekstra tidlig (jobbsammenheng), spiste to knekkebrød med avocado, gjorde meg i stand og kjørte av gårde. Dagen har vært veldig givende og hyggelig, men også lang! Så da er det ekstra godt å komme hjem i sofaen. I morgen er planen å kjøpe inn til sengegavl, og forhåpentlig vis rekke og lage den i tillegg! Stay tuned :) 

NOEN FAVORITTER

 • 17.08.2014 - 15:54

Det er søndag, det regner, og jeg digger det. Søndager (uten hangover) er helt fantastiske, selv om det er den dagen som går fortest hele uka. Jeg har blitt så inspirert av å se på andre blogger i det siste, at jeg fikk lyst til å lirke ut noen plagg fra klesskapet mitt for å vise dere. Dette treffer nok ikke alles interessefelt, men det treffer mitt. 

 

Denne genseren er en av mine favoritter. Den er chunky, og er like kul på som rundt livet. Som dere kan se er den ikke overraskende fra Bik Bok (litt tidligere i år, vel og merke).

 

Min favorittunderdel er helt klart denne sorte Super Flex-buksen (også Bik Bok), og det hender jeg flytter inn i den fra tid til annen. Hvit neglelakk synes jeg er utrolig fint og rent, og jeg har funnet min favoritt blant Essie's fargesortiment. Solbrillene havnet i postkassen min etter et aldri så lite psykotisk solbrilleraid på Asos tidligere i sommer, og er fra Quay. Nå har jeg i alle fall solbriller for en stund, eller tiår! 

I jobben min er det viktig å ha skikkelige sko, da det blir mye gulvfarting. Jeg har en stor svakhet for fargerike og sprudlende joggesko, men har vært på leting etter de perfekte sorte joggeskoende en stund. Det var helt frem til jeg syntes noen ropte navnet mitt fra tvers over gata fra jobben her en dag. Jeg lurte forferdelig på hva dette var, så ved første anledning måtte jeg finne kilden til dette. Det viste seg å være (i mine øyne) joggeskoene jeg hadde lett etter:

Akkurat noe sånt jeg ville ha! Dette er Nike Roshe Run, og de er helt fantastiske for beina.

Til sammen blir dette et antrekk jeg trives godt i! Skoene kan man få tak i på Urban, og helt sikkert mange steder på nettet. 

SOFALØRDAG

 • 16.08.2014 - 21:43

Jeg er kanskje en litt sær 23-åring, som heller foretrekker en date med joggebuksa og sofaen enn en tur på byen. Byturer er morsomme de også altså, men jeg merker godt det at når man jobber fulltid setter man stor pris på de gangene det ikke skjer så mye også, som i kveld. Jeg syns det er helt fantastisk å kunne sitte å loke rundt på Internettet etter inspirasjon, nyheter og andre ting. Til uken har jeg noen dager fri, og da skal jeg blant annet lage en sengegavl selv! Det gleder jeg meg veldig til, og jeg skal ta bilder og legge ut steg for steg-bilder her på bloggen. Resultatet skal bli noe sånt som dette:

Bildet er hentet fra www.tremøbler.com

Med vekt på "noe sånt som dette" da den høyst sannsynlig ikke blir noe i nærheten. I løpet av fridagene mine skal jeg også på festival! Det gleder jeg meg også veldig til, da jeg ikke har vært på noen ordentlig festival før. Ligger over på hotell én natt, og tilbringer dagen etter i Oslo. Noen som kan anbefale meg noen second hand-butikker i hovedstaden? Jeg elsker second-hand. Leter man litt så viser det seg ofte å være mange skjulte skatter der, både klare til bruk og fine syom-prosjekter. 

RELATIVT NYOPPDAGET FREMTIDSDRØM

 • 15.08.2014 - 22:11

Det er ikke før Internett plutselig er nede at man merker hvor mye man faktisk bruker det i hverdagen. På mobilen er det jo ikke noe problem, for da bruker man mobilnettet, men hva skal man for eksempel med en PC når det ikke er Internett? Jeg tok meg selv i det i sted (da var Internett altså nede), at jeg åpnet datamaskinen og lot den skru seg på. Så kom jeg på at det ikke var noe nett, og da var det egentlig bare å lukke igjen lokket igjen. Det er et fint skriveverktøy da, en skal ikke kimse av det. Jeg har flere ganger startet på min håpefulle store karriere som krimforfatter, men det ender som regel etter et par sider den samme kvelden jeg startet. Jeg hadde også en kveld her hvor jeg skulle designe en kleskolleksjon. For det første mente jeg å huske at jeg var flinkere til å tegne enn det viste seg at jeg nå var, og for det andre endte jeg bare opp med å tegne klær jeg enten har eller har sett som jeg syns er fine. Det blir ikke noe kolleksjon ut av det vet du... Jeg skulle jo bli skuespiller også, og det VISSTE jeg at jeg skulle. Det var ikke noe å lure på - jeg gledet meg helt vilt til å bli 8 år husker jeg, for da var jeg gammel nok til å bli med i den lokale teatergruppen hjemme der jeg kommer fra. Jeg var med der lenge, og startet på dramalinja på videregående (først et år musikk) for å virkeliggjøre drømmen,- som dog roet seg betraktelig etter de årene der. Da skulle jeg jo plutselig bli politi, og dro altså inn i forsvaret med det i tankene. Alt (eller ingenting, kanskje?) blir ikke slik man har planlagt, og sånn er det bare.

Jeg har likevel ekstremt lyst til å en dag stå bak et merke,- enten det er smykker, vesker eller sko. Jeg har i den siste tiden forelsket meg helt i Tom Wood sine ringer, de er bare helt rå. Androgyne, men likevel så anvendelige. Jeg har sett meg ut en kjempefin lillefingerring som jeg tenkte jeg skulle spare litt til. Den er ikke SÅ dyr, men likevel dyr nok til at det ikke blir noen impulskjøp! Det er disse:

Bildene er hentet fra http://www.tomwoodjewellery.com/  og ringene kan kjøpes der. I Lillehammer kan man kjøpe de hos gullsmed Eilif Engen i Storgata.

Har ikke helt bestemt meg for hvilken av dem som er finest! 

Uansett så er jeg mektig imponert når jeg ser noen som slår igjennom med noe så flott, og som faller i smak hos mange. Det inspirerer til kreativitet og lyst til å oppnå noe liknende. Derfor har jeg altså funnet ut at en drøm jeg har er å en dag kunne skape noe som er flott og som slår an. Så vet dere det...

 

ALT-MULIG-BLOGGEREN

 • 12.08.2014 - 20:29

HEI!

Jeg har tenkt fælt på hvordan type blogg dette skal være, så har jeg egentlig kommet frem til at det blir en "alt-mulig-blogg": Det kommer til å bli litt forskjellig, både mote, interiør, matlaging, baking, DIY-prosjekter (do it yourself), baking og hvis det finnes noe mer så kommer det sikkert til å være det også her. 

Jeg har skrevet litt om min storartede karriere  på videregående, og litt om min strabasiøse ferd i militæret (uten egentlig å utdype noe som helst om hvor strabasiøst det var). Jeg føler nå at det minste jeg kan gjøre er å ta oss frem til i dag på tidsskalaen. Så etter fullført førstegangstjeneste begav jeg ut på en bachelor i markedsføring og ledelse, og jobbet deltid ved siden av. Jeg hadde så store planer om å fortsette på en master i innovasjon og næringsutvikling, men da det åpnet seg et ekstremt godt tilbud som butikksjef der jeg jobbet som deltid kunne jeg ikke la det gå fra meg. Så det er altså dette jeg driver med i dag; jobber som butikksjef på Bik Bok, og trives veldig godt med det! 

Jeg ble forlovet til min kjære samboer for ganske nøyaktig et år siden, og planen foreløpig er å gifte oss sommeren 2016. Så denne bloggen kommer også til å inneholde litt bryllupsplanlegging. Nå er det jo hele to år til, så jeg er ikke noe særlig i gang med planleggingen. Kanskje det at jeg har et sted å poste det gir meg et spark bak? Men i hvilken ende starter man egentlig planlegging av dette kaliber? 

Jeg har store planer om et litt halvstort DIY-prosjekt til uka, så det blir spennende! Da skal jeg legge ut steg for steg-bilder, slik at jeg kanskje kan bistå med bruksanvisningen om noen andre skulle finne på å gjøre det samme :-D

-

KORPORAL HOLMLUND

 • 11.08.2014 - 21:00

Som nevnt i gårsdagens innlegg gråt jeg altså mesteparten av dag 1 i militæret. Jeg havnet på rom med noen svært forskjellige, men likevel veldig flotte jenter hvor mange av de også hadde blandede følelser over hva de nå hadde begitt seg ut på. Jeg gråt og gråt, og klarte ikke å stanse det. Jeg ringte min mor og sa jeg hadde valgt feil, og at jeg kom til å gå til troppsjefen for å fortelle at jeg ville reise hjem. Det kunne jeg drømme om, for å si det slik. Der var det ingen sympati å hente,- nå fikk jeg for en gangs skyld holde ut det jeg hadde startet på. I fortvilelse av mammas respons ringte jeg bestefar og gav ham samme klagesangen. Han var like oppgitt han, men det han sa var det som fikk meg til å forandre mening om valget. Han sa "tenk SÅ mange som har vært gjennom det samme før deg", og jammen hadde han ikke rett i det, det hadde bare vært vanskelig å tenke noe annet enn at jeg skulle hjem en stund. Noen ganger trenger man bare at noen andre sier det åpenbare for deg. Den dag i dag, og i grunn en uke etter innrykk også, er jeg veldig glad for at mamma og bestefar frarådet meg å komme hjem, og at jeg ble. Det er et år jeg ikke ville vært foruten, som jeg har lært utrolig mye av og vokst veldig mentalt på. Jeg vil anbefale jenter å henge seg på, det er en opplevelse for livet.

 

Jeg hadde innrykk i HMKG (Hans Majestet Kongens Garde), og tilbrakte om lag to uker der før jeg ønsket å bli overført til vakt og sikring. Dette ønsket jeg fordi mine videre planer var å søke politihøgskolen, og anså det å allerede ha erfaring med arrestasjonsteknikk og håndvåpen som gunstig. Det er kanskje den minst feminine perioden av livet mitt, hvor jeg hatet ganske mye på en gang, men likevel en svært givende og lærrerik periode med mye latter og sprell også. Jeg ble kjent med så utrolig mange ålreite folk (og noen mindre ålreite folk). Jeg oppnådde graden korporal, gikk Birkebeinerrennet på flisete planker klint inn med tjære og bæsjet på bøtte. Jeg kastet opp for første gang grunnet fysisk anstrengelse også,- ca. tre kvarter etter middag... Nam.

Ja, jeg forstår det hvis noens tanker begynner å spinne her.... 

Jeg kunne sikkert skrevet om opplevelser og tanker fra denne perioden i evigheter, men det skal jeg pent la være. Det kan bli nok, sånn som nå. Nå er det nok. Blogger mer i morgen! ;-D

 

HVORDAN SKRIVER MAN DET FØRSTE INNLEGGET?

 • 10.08.2014 - 22:19

...det sitter jeg og lurer på nå. Jeg fikk over meg at jeg skulle starte en blogg, og når jeg får for meg slike ting hiver jeg meg gjerne ut i det med full iver. Jeg har planer fremover for hva jeg kan skrive om senere, men det å starte satt lengre inne enn jeg hadde trodd. Jeg hadde en blogg en gang på videregående også, men det var mest for å ha noe å holde på med mellom timene. Og i timene,- viste deg seg å bli. Jeg husker den litt spennende følelsen da læreren plutselig bestemte seg for at nå skulle det beveges litt, og spankulerte pratende nedover mellom pultene, og det var om og gjøre å få lukket alle de forskjellige nettsidene og få åpnet det spinkle Word-dokumentet som det liksom ble notert på fortest mulig. Det gikk som regel akkurat hver gang. Ble plutselig veldig fokusert på hva læreren sa og noterte noen spinkle setninger til, for nettsidene, samt bloggen, fylte skjermen igjen. I det jeg skriver dette slo det meg egentlig hvor ofte jeg satt og surra med helt andre ting på den utdelte skole-pc'en. I fare for at det nå høres ut som at jeg skylder på den for at karaktersnittet mitt sank med et par hakk, så pleide jeg faktisk å være en veldig flink elev som presterte godt helt frem til skole-pc'n kom på pulten. Selv om det helt klart står å faller på en selv - selvdisiplin og innsikt i hvor mye karakterene man skraper sammen på videregående faktisk har å si for fremtiden din. 

For er ikke det et utbredt problem mon tro? At virkeligheten kommer og biter deg i rumpa 18.mai, og du har gjort alt annet enn å fulgt med i timene det siste vårhalvåret?I ettertid har jeg tatt meg selv i å ønske at noen hadde banket litt vett inn i skallen min og fått meg til å forstå det. Fått meg til å forstå hvor viktig det kan være å få GODE karakterer, ikke bare ståkarakterer. Samtidig husker jeg stemmen til mamma som surra og gikk i bakgrunn om lekser og nok søvn, så noen prøvde i det minste. Men som sagt, dessverre, står alt og faller på en selv, selv om man i mange tilfeller er for ung til å forstå akkurat hvilken viktighetsgrad det å prioritere nok tid til videregående faktisk har. Det er i alle fall ikke noe å si på planleggingsinnsatsen til russetiden,- for mange går det sikkert utover høsthalvåret før også. Det er (heldigvis) noen år siden min russetid nå, og jeg har vokst mye mentalt på årene etter. Jeg dro blant annet rett inn i førstegangstjenesten, mens mange bekjente forsatt hadde sommerferie og chilla'n på stranda helt til friåret deres skulle starte. Som ble etterfulgt av et friår til. Og et til.. Noen ble selvsagt også studenter og fant på andre fornuftige ting også, altså! Jeg misunte de uansett da jeg satt på bussen fra Sessvollmoen til Rena og grein en varm julimorgen 2010. Det var det den dagen bestod av; reising, grining, angring, grining og mer grining. Det gikk selvfølgelig bra det også, og jeg ville ikke vært det året foruten, selv om det kjentes som om noen sto og skjærte over navlestrengen mellom meg og mamma med en sløv spiseskje ved et punkt. 

Så da har jeg vel startet da? Jeg tenker jeg fortsetter med historien om min tid i Forsvaret i morgen, sånn at jeg faktisk har noe å skrive om da også. Og sånn at noen forhåpentligvis orker å lese et helt innlegg i løpet av en uke. Nå kjenner jeg på ruhetsskalaen på øynene mine at det er på tide å få hengt opp den klesvasken som har ligget til surning i vaskemaskinen i et par timer, og legge meg etter det. Det var hyggelig enn så lenge,- jeg forsetter i morgen kveld. -Sa kjerringa til den tomme salen. God natt! :-)

stineandreah

Velkommen hit! Jeg er en livsglad jente (hvor gammel er man før man begynner å si "dame"?), som bruker hverdagen på å i hovedsak jobbe og trene. Det hender også at jeg får innfall av andre ting, og disse skal jeg dele her :)

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

hits