Stine Andrea

INSPIRASJON

 • 28.08.2014 - 19:36

Alle bildene er tatt fra Nelly.com

Hva syns dere? Jeg syns disse er ekstremt kule! 

Jeg føler selv at stilen min er schizofren, og har tidligere hatt vanskelig for å finne hva som er MIN stil. Jeg har vært innom hanekam/armyboots/naglebelte/armybukser og "emo-stilen" med lang hockeynakke og skrå pannelugg med stramme bukser og neonrosa detaljer med alt for mye maskara. Har også vært innom swag (eller det jeg trodde var swag) med baggy bukser, svære DC eller Volcom t-skjorter og caps, og prøvd å være helt klassisk "soss". Jeg skulle virkelig ønsker jeg hadde et antrekksbilde for hver av stilene til dere, for det hadde nok vært artig. 

Jeg har rett og slett falt til ro med at jeg kan ha en stil en dag, og dagen etter kan jeg ha en helt annen stil. Dette trives jeg veldig godt med, for da kan jeg være rocka en dag jeg føler meg rocka, og være søt og uskyldig med blonder og pærler de dagene jeg føler det er det som er meg. Men det viktigste føler jeg er å kle seg etter hvordan du selv vil kle deg! Det er da man føler seg vel,- selvom man så klart henter inspirasjon fra både magasiner, blogger og gatemote. Vær deg selv; selvom "deg selv" ikke alltid er lik utenpå ;)

HVERDAGEN

 • 28.08.2014 - 18:16

Hei!

Plutselig har det bare rast forbi noen dager uten at jeg omtrent har rukket og kjenne på dem. Har vært en del å gjøre på jobben, samt at jeg har fått inn et par treningsøkter OG middager,- og da er det plutselig kvelden. Når kvelden kommer synes jeg og samboeren at det er koselig å se på Family Guy i sengen, og det er det jo! Men jeg får bare med meg de ti første minuttene av en episode før øynene ikke er til å holde åpne lenger. Slik er det hver kveld. I går sov jeg innen klokken var 22, så det var veldig godt å våkne 9 timer senere heeeeelt uthvilt! 

I dag har jeg vært på den fantastiske arbeidsplassen min, og kom nesten akkurat hjem. Planen nå er å legge ut en del sko og klær jeg bare har liggende for salg. Jeg pleier alltid å gi bort de klærne jeg ikke bruker til Fretex, for da føler jeg at de går til en god sak, men jeg er jo også en god sak. Jeg har betalt i bøtter og spann for klesskapet mitt, så hvorfor ikke prøve å få noe igjen for dem?

Noen som har solgt klær/sko på blogg eller annet nettsamfunn før? Hvordan gikk det?


BRYLLUPSPLANLEGGING

 • 24.08.2014 - 20:34

Hei!

Dette har vært en svært rolig dag, som startet på treningssenteret med samboeren. Jeg har vært veldig frem og tilbake når det kommer til trening, og har hatt perioder hvor jeg er kjempeflink til å trene regelmessig, også har jeg hatt perioder hvor jeg ikke har hatt et snev av motivasjon til å trene i det hele tatt. Jeg har prøvd forskjellige sentre med forskjellige tilbud der jeg bor, men har nå endt opp på samme senter som samboeren min. Vi trente sammen der før, og det er utrolig hvor mye det har å si at man har noen man kan dra sammen med. Da mener jeg (for min del) ikke bare venner eller kjente, men hvis det da er en dag man sliter med å få løsna rumpa fra sofaen, så er det mye lettere hvis en du faktisk bor sammen med kan hjelpe til med å dra! Og sånn fungerer det andre veien også, så nå er jeg inne i en god periode.

Det jeg egentlig skulle fortelle om i dag, er hvor langt jeg har kommet i bryllupsplanleggingen. Det er ikke langt. Vi har riktig nok god tid enda, da vi har bestemt oss for å gifte oss sommeren 2016, men det er noen ganger litt skummelt hvor fort tiden flyr. Jeg vedder på at når neste sommer kommer, og det kun gjenstår ett år, så har jeg ikke kommet noe lengre enn jeg har nå. Og det er vel i grunn kun med en viten om hvordan stil jeg vil ha på kjolen!Alle kjolene er fra www.disneweddings.com

Hva synes dere om stilen? Jeg fantaserer om å til og med kunne sy kjolen selv, men med det tempoet jeg vanligvis har på å få rotet meg til sånt, så tror jeg nok ikke jeg skal satse på det. Jeg elsker denne stilen, og er vanligvis ikke SÅ feminin i klesveien noen gang ellers,- men akkurat når jeg skal gifte meg så føler jeg at jeg kan ta den helt ut. Jeg vet det er mange som ønsker å ha en kjole som sier noe om personligheten demmes, mens jeg vil heller være prinsesse for en dag. Men hvem vet - kanskje jeg ender opp med noe helt annet også. Det er i alle fall noe sånt jeg ser for meg nå. 

Jeg har også en viss formening om hvilken stil det skal være på bryllupskaken, samt fargekombinasjoner i lokalet. Jeg har ingenting jeg har laget selv å vise frem, derfor legger jeg ved noen bilder som jeg har funnet litt her og der, og som inspirerer meg:Jeg vil holde det rent og enkelt med duse farvenyanser.

Bildene er funnet ved å google "wedding cakes".

Jeg gleder meg veldig, og selv om det mest sannsynlig kommer til å bli litt stressende, og til tider vanskelig å ta avgjørelser,- så gleder jeg meg til jeg har kommet skikkelig i gang med planleggingsprosessen også. 

OSLO OG FINDINGS

 • 23.08.2014 - 21:12

Har som dere vet nå hatt en Oslotur sammen med min mor, men jeg er nå trygt hjemme igjen. Det har vært veldig koselig, og jeg er glad det var mamma jeg endte opp å dra sammen med. 

Vi ankom Oslo fra hver vår kant ganske tidlig, og sjekket inn på hotellet før vi gjorde noe mer. Vi bodde på Thon Hotel Spectrum som er et av Thons budget-hoteller. Jeg ble veldig fornøyd med valg av hotell, da det ikke var noe dårligere enn mye annet. Rommet var fint og inneholdt akkurat det man trenger, og var relativt moderne og enkelt. Jeg vil absolutt komme til å velge det igjen ved en senere anledning.

Vi måtte ta en liten lunsj også før vi vendte snuta mot Bislett

Været var veldig varierende,- det var litt varmt, litt kaldt, litt vindt og litt regn, og slik fortsatte resten av døgnet. Jeg hadde kjøpt regnponcho for anledningen, og det angret jeg ikke på. Noe så kjeklt! I stedet for å ta masse plass med paraplyer, eller bli alt for varm med en regnjakke, så funket rengponchoene kjempebra. 

Vi koste oss veldig der i det skiftende været, og hørte på bra musikk og (kanskje mest i mitt tilfelle) tittet på folk. Det er utrolig hvor mye forskjellig man kan få samlet på ett sted altså. Og takk og lov for at vi er forskjellige! Her kommer et lite bildedryss fra tidlig:

Og her forlot vi stadion til fordel for en liten sushipause. Man kunne faktisk kjøpe sushi der inne på festivalen også, og det syns jeg er helt topp! Det faktum at selv om man er på festival så MÅ man ikke nødvendigvis spise pølser og burgere. Likevel gikk vi ut i gatene, ettersom det faktisk var ganske mye kø. Vi fant oss et koselig lite sted og spiste og koste oss der. Vi dro tilbake da det begynte å nærme seg tiden da Avicii skulle opptre, for DET var det viktig å få med seg.Det var liksom noe som (naturlig nok) skjedde med hele stedet,- både folkemengden og sceneshowet. Alt hevet seg noen hakk!

Selv om musikken og stemningen var bra, så er det alltid noen som er overstadig beruset og ødelegger litt av kvelden, i alle fall for meg. Hvis jeg ikke har drukket selv så irriterer jeg meg lett over disse som tror de plutselig eier hele stadion og at det er de som har leid inn artistene. I alle fall virker det slik på oppførselen til enkelte. Ja, man kan godt si at "bare go with the flow, og ikke bry deg om dem, bare nyt!", men det er noe jeg sliter med altså. Jeg trives ikke så godt i så store folkemengder, i fare for å høres veldig sær ut. Men jeg sitter selvsagt igjen med et hovedinntrykk som er positivt! Er veldig glad for at jeg var der og opplevde!

Dagen ble lang, så det var ikke ubehagelig å komme seg i hotellsengen. Vi sloknet ganske fort.

Og hvem digger vel ikke hotellfrokost, hvor man bare kan plukke i vei!

Frokosten ble spist, og vi brukte litt av dagen på Grünerløkka. 

Jeg syns det er utrolig sjarmerende på Grünerløkka, så hvis jeg skulle velge et sted i Oslo jeg skulle bodd i så måtte det blitt der.

Jeg har hatt et kjempefint døgn i Oslo, men hvis jeg skal summere opp så er det tiden jeg fikk sammen med den fine mammaen min som veier tyngst. Vi får ikke sett hverandre så ofte da vi bor så langt i fra hverandre, så tider som dette er veldig godt! 

TRØTT

 • 22.08.2014 - 23:04

Jeg tror det er best jeg blogger om festivalen i morgen. For oss alle. Nå er jeg veldig trøtt, etter en veldig lang dag og vil egentlig bare legge meg i hotellsengen. Så da skriver jeg altså i morgen, hvis det var noen som satt og ventet på et innlegg mener jeg :P

FINDINGS

 • 22.08.2014 - 09:32

Første natten i en seng med sengegavl var helt fantastisk. Jeg sov så godt som jeg aldri har sovet før, og jeg følte meg kongelig. 

Neida, jeg merket ikke noe forskjell,- men jammen ser det bra ut! Nå sitter jeg på toget på vei mot Oslo. Der skal jeg møte min kjære mor, som skal være min festivalkompanjong i dag! Jeg har gledet meg så fælt til denne dagen, helt siden billettene ble bestilt for flere måneder siden. Jeg må vel innrømme at da jeg bestilte var sommeren så vidt i gang, og jeg så for meg at det fremdeles var sommer i august. Sånt kan man jo aldri vite her til lands, så regnponchoen er med. 

Bildet er tatt fra Findings' egen Facebookside.

Det var egentlig meningen jeg skulle dra med ei venninne, men ting skjer, så slik ble det ikke. Kjempeglad er jeg likevel for at det ble mamma i stedet. Det virker kanskje ikke som den mest naturlige ting, det å dra på festival med sin mor, men for meg finnes det ikke rart. Mamma og jeg har et kjempegodt forhold, og det finnes ikke et tema vi ikke kan snakke om.


Skulle ta en selfie, men så hadde jeg visst PC-lyden på 100 %. Så da tok jeg en til mens jeg skrudde av lyden.

Det sitter ei dame på motsatt side av meg, på raden bak, som strikker og hører kjempehøyt på Carola. Hun koser seg sikkert. Tenkte å blogge i kveld igjen, og legge ut litt bilder og sånt fra festivalen! Fy søren, som jeg gleder meg. 

DIY SENGEGAVL

 • 21.08.2014 - 17:23

ENDELIG! Jeg trodde aldri jeg skulle bli ferdig med denne sengegavlen. Jeg begynte i går, og ble ferdig i dag, og endelig kan jeg legge ut en instruksjon til dere med hvordan man kan lage en sengegavl selv. Jeg skal ærlig innrømme at det var et par ganger jeg tenkte at jeg bare skulle skrive at jeg rådet alle til å ikke begi seg ut på noe slikt selv, men nå som den er ferdig må jeg si meg svært fornøyd likevel. 

Det jeg kjøpte inn var:

- Sponfinérplate på Byggmaker, som jeg fikk kuttet til de målene jeg skulle ha (260 kr).

- Skumgummimadrass, som jeg kjøpte på Gjenbruket (50 kr).

- Spraylim, kjøpte på Biltema (50 kr).

- Stoff i metervare, kjøpte på Jysk 140 cm x 5 m av typen ROXEN beige (299 kr).

- En lang nok nål, sterk nok møbeltråd og knapper, alt kjøpt på Uldvaren (totalt: 223 kr).

Totalt har denne sengegavlen kostet meg 882 kr. Hadde jeg tatt timebetalt i tillegg så snakker vi en helt annen pris, for tidkrevende; det var det. Men det er likevel den spesielle følelsen av å ha laget noe helt selv som ingen kan ta fra deg. Stiftemaskinen har jeg lånt på jobben, men jeg vet den er kjøpt på Jernia. Den fungerer helt perfekt til dette bruk.

Jeg startet altså med å regne ut og tegne opp hvor stort mellomrom jeg ville ha mellom knappene mine, for dette måtte jeg bore hull til fra starten av. Denne måler 150 cm i bredden, og 120 cm i høyden. Jeg kunne ikke velge høyden, ettersom platene hos Byggmaker alle var 120 x 240 (hvis jeg husker rett) cm, så de kuttet av på bredden for meg. Jeg prøvde å ta bilde av det jeg hadde tegnet opp i tillegg, men det syntes omtrent ikke i det hele, tatt så jeg droppet det.

Videre var det bare å ta drillen fatt.Jeg boret et hull i hvert av punktene mine, slik at jeg kunne få nål og tråd igjennom senere. Neste steg ble for meg å kappe til skumgummimadrassen, som var 75 cm i bredden, og 180 cm i lengden fra før av. Jeg kappet kun av 30 cm på lengden for å få den til å passe sengen vår. Brødkniv var det beste jeg fant, men det funket. Litt ujevnt ble det jo, men jeg syns ikke det gjorde så mye på det ferdige resultatet.

Jeg tok så med platen min ut på verandaen for å spraye både den og skumgummien med lim.Det stod på limet at man måtte presse de to flatene sammen med stor kraft, så da la jeg meg i flygeekornstilling der. Jeg valgte å plastre ansiktet mitt på dette bildet, da jeg ikke var helt fornøyd med hvordan det så ut etter en hel dag med sengegavlrelaterte aktiviteter. Outfiten derimot, er jeg veldig fornøyd med. Jeg valgte her en passe sliten joggebukse med lilla UGGS-tøfler til og en, som dere kan se, svært figurfremmende cardigan.

Videre drasset jeg dette greine inn igjen, og la stoffet over slik at det var klart for å bli stiftet fast.


Jeg stiftet det så det ble sittende stramt inntill. Jeg brydde meg ikke om hvordan det ser ut bak, for det er det ingen som skal se. Alt stoffet i hjørnene festet jeg bare med sikkerhetsnåler. Jeg beregnet litt ekstra stoff fordi jeg ikke visste helt hvordan jeg skulle gjøre det akkurat da jeg klippet, men du trenger ikke ha så mye stoff til overs!

Slik ble den da seende ut:Hele prosessen har forsåvidt gått greit for seg frem til hva som nå skal begynne. Jeg begynte nå og skulle tre en trå fra baksiden og gjennom de ferdigborede hullene mine, slik at tråden kunne henge ut fra fremsiden til jeg hadde ferdig alle knappene. Det var et helvete. Jeg hadde for kort nål, rett og slett. Jeg hadde kjøpt en stoppenål til å begynne med i går, men var nødt til å dra for å kjøpe en lengre nål i dag. Jeg strevde meg likevel igjennom det i går, men jeg anbefaler dere å gå the easy way med en gang: Kjøp en lang nok nål.Knappene skulle også være veldig lett. Jeg måtte klippe ut en runding i stoff til hver knapp, tråkle langs kantene og stramme til, samt knyte, rundt den hvite plastknappen. Det hadde ikke vært noe problem det altså, hvis det ikke hadde vært for at nesten hver gang jeg strammet til,- så skled tråden ut av stoffet. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare det, men hvis jeg tråklet for nærme den kanten og dro, så kunne jeg altså bare ta tråden rett ut av stoffet og sitte igjen med ei skikkelig frynse. Det var da dette skjedde nok ganger med samme knappen at jeg bestemte meg for å gi opp i går, og heller fortsette i dag. Det ble rett og slett for mye knoting på en dag, og jeg ble fort sint. Jeg gjorde ferdig alle knappene på morgenen i dag. Jeg kjøpte også den lange nålen i dag.

Jeg satte i gang med enda mer knoting, nemlig å sy fast knappene og få tråden ut på baksiden av platen igjen,- altså tilbake gjennom de hullene jeg hadde boret. Det var enklere sagt enn gjort, hvis man ikke tenker langt. Jeg tenkte ikke langt. Jeg trakk tråden gjennom knappen og forsøkte å stikke nålen gjennom skumgummien og treffe hullet,- da selvsagt uten å kunne se etter, fordi skumgummien er så tykk. Etter MYE om og men, og for å gjøre en lang historie kort la jeg gavlen ned på alle kjøkkenstolene mine, og forstod plutselig at det enkleste er å:

STIKK NÅLEN FRA BAKSIDEN, MED BAKSIDEN AV NÅLEN FØRST. IKKE TREKK DEN GJENNOM. DA STÅR DEN MED NÅLØYET OPP, OG DU KAN TRE TRÅDEN GJENNOM MENS DEN STÅR DER. Så tar du tak i den fra baksiden og drar nålen ned mot gulvet. Etter at jeg hadde gjort dette på alle, måtte jeg stramme til alle trådene slik at jeg kunne få en liten puteeffekt. Jeg dro til, ettersom det er møbeltråd så tåler den masse, og stiftet rett og slett fast tråden i plata (spikeren du ser fungerer som en knute; for å holde den første enden på tråden på plass).Og endelig var jeg ferdig. Jeg angret så på at jeg startet midt i prosessen der, men nå er jeg veldig fornøyd. Her ser dere det ferdige resultatet:

Og her:Hvis du vil følge denne lettere uoversiktlige instruksjonen, og du har noen spørsmål er det bare å spørre i kommentarfeltet. Nå må jeg støvsuge opp alle den sagflisen, og alle trådrestene som ligger utover hele stuegulvet her. 

 

UTSATT DIY-PROSJEKT

 • 20.08.2014 - 23:21

Hei!

Jeg sitter nå på gulvet med sandpapir på øya og lager knapper til sengegavlen min. Jeg hadde nylig troen på at jeg kom til å bruke omtrent en time til (ferdig ca midnatt),  men når jeg så at jeg brukte 10 minutter på én knapp (!), og jeg skal ha 12, så ser jeg meg nødt til å legge opp for dagen. Jeg orker rett og slett ikke mer, men i morgen gjør jeg den ferdig og legger ut et skikkelig usensurert step-by-step-inlegg hvor jeg kommer til å være 100% ærlig om utfordringene underveis. Nå er jeg så trøtt! Blogges i morgen!

DAGEN I DAG

 • 19.08.2014 - 21:24

Nå har jeg akkurat kommet hjem, bytta til joggebukse og skjenket meg et glass med hvitvin. Samboeren stakk i butikken for å kjøpe noe spiselig, og jeg er svært takknemlig for nå å ha landet. I dag stod jeg opp ekstra tidlig (jobbsammenheng), spiste to knekkebrød med avocado, gjorde meg i stand og kjørte av gårde. Dagen har vært veldig givende og hyggelig, men også lang! Så da er det ekstra godt å komme hjem i sofaen. I morgen er planen å kjøpe inn til sengegavl, og forhåpentlig vis rekke og lage den i tillegg! Stay tuned :) 

NOEN FAVORITTER

 • 17.08.2014 - 15:54

Det er søndag, det regner, og jeg digger det. Søndager (uten hangover) er helt fantastiske, selv om det er den dagen som går fortest hele uka. Jeg har blitt så inspirert av å se på andre blogger i det siste, at jeg fikk lyst til å lirke ut noen plagg fra klesskapet mitt for å vise dere. Dette treffer nok ikke alles interessefelt, men det treffer mitt. 

 

Denne genseren er en av mine favoritter. Den er chunky, og er like kul på som rundt livet. Som dere kan se er den ikke overraskende fra Bik Bok (litt tidligere i år, vel og merke).

 

Min favorittunderdel er helt klart denne sorte Super Flex-buksen (også Bik Bok), og det hender jeg flytter inn i den fra tid til annen. Hvit neglelakk synes jeg er utrolig fint og rent, og jeg har funnet min favoritt blant Essie's fargesortiment. Solbrillene havnet i postkassen min etter et aldri så lite psykotisk solbrilleraid på Asos tidligere i sommer, og er fra Quay. Nå har jeg i alle fall solbriller for en stund, eller tiår! 

I jobben min er det viktig å ha skikkelige sko, da det blir mye gulvfarting. Jeg har en stor svakhet for fargerike og sprudlende joggesko, men har vært på leting etter de perfekte sorte joggeskoende en stund. Det var helt frem til jeg syntes noen ropte navnet mitt fra tvers over gata fra jobben her en dag. Jeg lurte forferdelig på hva dette var, så ved første anledning måtte jeg finne kilden til dette. Det viste seg å være (i mine øyne) joggeskoene jeg hadde lett etter:

Akkurat noe sånt jeg ville ha! Dette er Nike Roshe Run, og de er helt fantastiske for beina.

Til sammen blir dette et antrekk jeg trives godt i! Skoene kan man få tak i på Urban, og helt sikkert mange steder på nettet. 

SOFALØRDAG

 • 16.08.2014 - 21:43

Jeg er kanskje en litt sær 23-åring, som heller foretrekker en date med joggebuksa og sofaen enn en tur på byen. Byturer er morsomme de også altså, men jeg merker godt det at når man jobber fulltid setter man stor pris på de gangene det ikke skjer så mye også, som i kveld. Jeg syns det er helt fantastisk å kunne sitte å loke rundt på Internettet etter inspirasjon, nyheter og andre ting. Til uken har jeg noen dager fri, og da skal jeg blant annet lage en sengegavl selv! Det gleder jeg meg veldig til, og jeg skal ta bilder og legge ut steg for steg-bilder her på bloggen. Resultatet skal bli noe sånt som dette:

Bildet er hentet fra www.tremøbler.com

Med vekt på "noe sånt som dette" da den høyst sannsynlig ikke blir noe i nærheten. I løpet av fridagene mine skal jeg også på festival! Det gleder jeg meg også veldig til, da jeg ikke har vært på noen ordentlig festival før. Ligger over på hotell én natt, og tilbringer dagen etter i Oslo. Noen som kan anbefale meg noen second hand-butikker i hovedstaden? Jeg elsker second-hand. Leter man litt så viser det seg ofte å være mange skjulte skatter der, både klare til bruk og fine syom-prosjekter. 

RELATIVT NYOPPDAGET FREMTIDSDRØM

 • 15.08.2014 - 22:11

Det er ikke før Internett plutselig er nede at man merker hvor mye man faktisk bruker det i hverdagen. På mobilen er det jo ikke noe problem, for da bruker man mobilnettet, men hva skal man for eksempel med en PC når det ikke er Internett? Jeg tok meg selv i det i sted (da var Internett altså nede), at jeg åpnet datamaskinen og lot den skru seg på. Så kom jeg på at det ikke var noe nett, og da var det egentlig bare å lukke igjen lokket igjen. Det er et fint skriveverktøy da, en skal ikke kimse av det. Jeg har flere ganger startet på min håpefulle store karriere som krimforfatter, men det ender som regel etter et par sider den samme kvelden jeg startet. Jeg hadde også en kveld her hvor jeg skulle designe en kleskolleksjon. For det første mente jeg å huske at jeg var flinkere til å tegne enn det viste seg at jeg nå var, og for det andre endte jeg bare opp med å tegne klær jeg enten har eller har sett som jeg syns er fine. Det blir ikke noe kolleksjon ut av det vet du... Jeg skulle jo bli skuespiller også, og det VISSTE jeg at jeg skulle. Det var ikke noe å lure på - jeg gledet meg helt vilt til å bli 8 år husker jeg, for da var jeg gammel nok til å bli med i den lokale teatergruppen hjemme der jeg kommer fra. Jeg var med der lenge, og startet på dramalinja på videregående (først et år musikk) for å virkeliggjøre drømmen,- som dog roet seg betraktelig etter de årene der. Da skulle jeg jo plutselig bli politi, og dro altså inn i forsvaret med det i tankene. Alt (eller ingenting, kanskje?) blir ikke slik man har planlagt, og sånn er det bare.

Jeg har likevel ekstremt lyst til å en dag stå bak et merke,- enten det er smykker, vesker eller sko. Jeg har i den siste tiden forelsket meg helt i Tom Wood sine ringer, de er bare helt rå. Androgyne, men likevel så anvendelige. Jeg har sett meg ut en kjempefin lillefingerring som jeg tenkte jeg skulle spare litt til. Den er ikke SÅ dyr, men likevel dyr nok til at det ikke blir noen impulskjøp! Det er disse:

Bildene er hentet fra http://www.tomwoodjewellery.com/  og ringene kan kjøpes der. I Lillehammer kan man kjøpe de hos gullsmed Eilif Engen i Storgata.

Har ikke helt bestemt meg for hvilken av dem som er finest! 

Uansett så er jeg mektig imponert når jeg ser noen som slår igjennom med noe så flott, og som faller i smak hos mange. Det inspirerer til kreativitet og lyst til å oppnå noe liknende. Derfor har jeg altså funnet ut at en drøm jeg har er å en dag kunne skape noe som er flott og som slår an. Så vet dere det...

 

ALT-MULIG-BLOGGEREN

 • 12.08.2014 - 20:29

HEI!

Jeg har tenkt fælt på hvordan type blogg dette skal være, så har jeg egentlig kommet frem til at det blir en "alt-mulig-blogg": Det kommer til å bli litt forskjellig, både mote, interiør, matlaging, baking, DIY-prosjekter (do it yourself), baking og hvis det finnes noe mer så kommer det sikkert til å være det også her. 

Jeg har skrevet litt om min storartede karriere  på videregående, og litt om min strabasiøse ferd i militæret (uten egentlig å utdype noe som helst om hvor strabasiøst det var). Jeg føler nå at det minste jeg kan gjøre er å ta oss frem til i dag på tidsskalaen. Så etter fullført førstegangstjeneste begav jeg ut på en bachelor i markedsføring og ledelse, og jobbet deltid ved siden av. Jeg hadde så store planer om å fortsette på en master i innovasjon og næringsutvikling, men da det åpnet seg et ekstremt godt tilbud som butikksjef der jeg jobbet som deltid kunne jeg ikke la det gå fra meg. Så det er altså dette jeg driver med i dag; jobber som butikksjef på Bik Bok, og trives veldig godt med det! 

Jeg ble forlovet til min kjære samboer for ganske nøyaktig et år siden, og planen foreløpig er å gifte oss sommeren 2016. Så denne bloggen kommer også til å inneholde litt bryllupsplanlegging. Nå er det jo hele to år til, så jeg er ikke noe særlig i gang med planleggingen. Kanskje det at jeg har et sted å poste det gir meg et spark bak? Men i hvilken ende starter man egentlig planlegging av dette kaliber? 

Jeg har store planer om et litt halvstort DIY-prosjekt til uka, så det blir spennende! Da skal jeg legge ut steg for steg-bilder, slik at jeg kanskje kan bistå med bruksanvisningen om noen andre skulle finne på å gjøre det samme :-D

-

KORPORAL HOLMLUND

 • 11.08.2014 - 21:00

Som nevnt i gårsdagens innlegg gråt jeg altså mesteparten av dag 1 i militæret. Jeg havnet på rom med noen svært forskjellige, men likevel veldig flotte jenter hvor mange av de også hadde blandede følelser over hva de nå hadde begitt seg ut på. Jeg gråt og gråt, og klarte ikke å stanse det. Jeg ringte min mor og sa jeg hadde valgt feil, og at jeg kom til å gå til troppsjefen for å fortelle at jeg ville reise hjem. Det kunne jeg drømme om, for å si det slik. Der var det ingen sympati å hente,- nå fikk jeg for en gangs skyld holde ut det jeg hadde startet på. I fortvilelse av mammas respons ringte jeg bestefar og gav ham samme klagesangen. Han var like oppgitt han, men det han sa var det som fikk meg til å forandre mening om valget. Han sa "tenk SÅ mange som har vært gjennom det samme før deg", og jammen hadde han ikke rett i det, det hadde bare vært vanskelig å tenke noe annet enn at jeg skulle hjem en stund. Noen ganger trenger man bare at noen andre sier det åpenbare for deg. Den dag i dag, og i grunn en uke etter innrykk også, er jeg veldig glad for at mamma og bestefar frarådet meg å komme hjem, og at jeg ble. Det er et år jeg ikke ville vært foruten, som jeg har lært utrolig mye av og vokst veldig mentalt på. Jeg vil anbefale jenter å henge seg på, det er en opplevelse for livet.

 

Jeg hadde innrykk i HMKG (Hans Majestet Kongens Garde), og tilbrakte om lag to uker der før jeg ønsket å bli overført til vakt og sikring. Dette ønsket jeg fordi mine videre planer var å søke politihøgskolen, og anså det å allerede ha erfaring med arrestasjonsteknikk og håndvåpen som gunstig. Det er kanskje den minst feminine perioden av livet mitt, hvor jeg hatet ganske mye på en gang, men likevel en svært givende og lærrerik periode med mye latter og sprell også. Jeg ble kjent med så utrolig mange ålreite folk (og noen mindre ålreite folk). Jeg oppnådde graden korporal, gikk Birkebeinerrennet på flisete planker klint inn med tjære og bæsjet på bøtte. Jeg kastet opp for første gang grunnet fysisk anstrengelse også,- ca. tre kvarter etter middag... Nam.

Ja, jeg forstår det hvis noens tanker begynner å spinne her.... 

Jeg kunne sikkert skrevet om opplevelser og tanker fra denne perioden i evigheter, men det skal jeg pent la være. Det kan bli nok, sånn som nå. Nå er det nok. Blogger mer i morgen! ;-D

 

HVORDAN SKRIVER MAN DET FØRSTE INNLEGGET?

 • 10.08.2014 - 22:19

...det sitter jeg og lurer på nå. Jeg fikk over meg at jeg skulle starte en blogg, og når jeg får for meg slike ting hiver jeg meg gjerne ut i det med full iver. Jeg har planer fremover for hva jeg kan skrive om senere, men det å starte satt lengre inne enn jeg hadde trodd. Jeg hadde en blogg en gang på videregående også, men det var mest for å ha noe å holde på med mellom timene. Og i timene,- viste deg seg å bli. Jeg husker den litt spennende følelsen da læreren plutselig bestemte seg for at nå skulle det beveges litt, og spankulerte pratende nedover mellom pultene, og det var om og gjøre å få lukket alle de forskjellige nettsidene og få åpnet det spinkle Word-dokumentet som det liksom ble notert på fortest mulig. Det gikk som regel akkurat hver gang. Ble plutselig veldig fokusert på hva læreren sa og noterte noen spinkle setninger til, for nettsidene, samt bloggen, fylte skjermen igjen. I det jeg skriver dette slo det meg egentlig hvor ofte jeg satt og surra med helt andre ting på den utdelte skole-pc'en. I fare for at det nå høres ut som at jeg skylder på den for at karaktersnittet mitt sank med et par hakk, så pleide jeg faktisk å være en veldig flink elev som presterte godt helt frem til skole-pc'n kom på pulten. Selv om det helt klart står å faller på en selv - selvdisiplin og innsikt i hvor mye karakterene man skraper sammen på videregående faktisk har å si for fremtiden din. 

For er ikke det et utbredt problem mon tro? At virkeligheten kommer og biter deg i rumpa 18.mai, og du har gjort alt annet enn å fulgt med i timene det siste vårhalvåret?I ettertid har jeg tatt meg selv i å ønske at noen hadde banket litt vett inn i skallen min og fått meg til å forstå det. Fått meg til å forstå hvor viktig det kan være å få GODE karakterer, ikke bare ståkarakterer. Samtidig husker jeg stemmen til mamma som surra og gikk i bakgrunn om lekser og nok søvn, så noen prøvde i det minste. Men som sagt, dessverre, står alt og faller på en selv, selv om man i mange tilfeller er for ung til å forstå akkurat hvilken viktighetsgrad det å prioritere nok tid til videregående faktisk har. Det er i alle fall ikke noe å si på planleggingsinnsatsen til russetiden,- for mange går det sikkert utover høsthalvåret før også. Det er (heldigvis) noen år siden min russetid nå, og jeg har vokst mye mentalt på årene etter. Jeg dro blant annet rett inn i førstegangstjenesten, mens mange bekjente forsatt hadde sommerferie og chilla'n på stranda helt til friåret deres skulle starte. Som ble etterfulgt av et friår til. Og et til.. Noen ble selvsagt også studenter og fant på andre fornuftige ting også, altså! Jeg misunte de uansett da jeg satt på bussen fra Sessvollmoen til Rena og grein en varm julimorgen 2010. Det var det den dagen bestod av; reising, grining, angring, grining og mer grining. Det gikk selvfølgelig bra det også, og jeg ville ikke vært det året foruten, selv om det kjentes som om noen sto og skjærte over navlestrengen mellom meg og mamma med en sløv spiseskje ved et punkt. 

Så da har jeg vel startet da? Jeg tenker jeg fortsetter med historien om min tid i Forsvaret i morgen, sånn at jeg faktisk har noe å skrive om da også. Og sånn at noen forhåpentligvis orker å lese et helt innlegg i løpet av en uke. Nå kjenner jeg på ruhetsskalaen på øynene mine at det er på tide å få hengt opp den klesvasken som har ligget til surning i vaskemaskinen i et par timer, og legge meg etter det. Det var hyggelig enn så lenge,- jeg forsetter i morgen kveld. -Sa kjerringa til den tomme salen. God natt! :-)

stineandreah

Velkommen hit! Jeg er en livsglad jente (hvor gammel er man før man begynner å si "dame"?), som bruker hverdagen på å i hovedsak jobbe og trene. Det hender også at jeg får innfall av andre ting, og disse skal jeg dele her :)

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

hits