Stine Andrea

BRØDBAKST

  • 11.09.2014 - 20:47

Hei!

I den siste tiden har jeg irritert meg litt over at jeg må betale så mye for brødet i butkken, om jeg skal ha et som har nok poeng på grovhetsskalaen, OG er godt. "Man skal ikke spise så mye brødmat" sier kanskje du, men er det en ting jeg ikke klarer meg uten så er det brød. Carbs - yes, men jeg spiser da ikke brød til alle måltider. Det blir som regel 1-2 måltider med brødskiver i løpet av dagen, men når man har en samboer som også gjør det - ja, da går brødene unna. Jeg syns 30 kr er dyrt for et brød, så så jeg plutselig at man kan kjøpe slike ferdig på 1-2-3-pakker som man kun tilsetter gjær og vann, og de koster rundt 14-16 kr for en pakke som gir to brød. Jeg tenkte da jeg måtte prøve dette, og den prosessen tenkte jeg å dele her!

Jeg så det fantes forskjellige, men dette fristet mest å teste ut.


Man heller altså blandingen rett i kjøkkenmaskinen, og tilsetter gjær.


Jeg hadde kun én brødform, så jeg prøvde et med, og et uten form. Bildet er etter steking, og det ble faktisk penest, og høyest uten form!


Dette er det ferdige resultatet, bildet er av brødet som var i fomen. Dette ble ganske lavt, og hadde en typisk "hjemmebakt-børd-look".

Jeg skulle nok ønske at brødet ble høyere, og at det var luftigere, men jammen var det godt! Det var altså så godt. Vi spiste det mens det enda var varmt, og smøret smeltet så deilig inn i brødet. Jeg fikk absolutt lyst til å prøve de andre brødvariantene som finnes på slike poser, og ettersom det er så billig så hadde det vært ypperlig om man kunne gått over til dette i stedet for å kjøpe ferdig brød. Det er jo så koselig å bake også! ;-)

OPPSKRIFT: PIZZA PARMA

  • 07.09.2014 - 22:28Dagens middag ble enkel, sunn (i alle fall ikke usunn), og ekstremt godt. Jeg er veldig glad i pizza, og har alltid tenkt på det som "helgemat", men man trenger da ikke å lage en lys bunn? Jeg er veldig for å bruke noe annet enn kun hvetemel,- i alle fall til matlagning! Til bakst er det godt at deigen er lys. Jeg er heller ikke så veldig glad i å lage mat, men derimot veldig glad i å bake eller lage andre desserter. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele oppskrift på en variant av en Pizza Parma med en sunnere bunn. Denne blir man også fortere mett av! Oppskriften gir to pizzaer.

Til deigen trenger du:

- Hvete,- spelt,- og sammalt rugmel (til sammen 8 dl)

- Olivenolje (en skvælp)

- Salt (en halv t-skje)

- Vann (3 dl)

Forvarm ovnen til 270 grader på over- og undervarme.

1: Ha alt det tørre i kjøkkenmaskinen, etterfulgt av det våte.

2: La maskinen elte dette, og spe på med mer væske til du ser at deigen er mindre seig, og mer fast og fin.

3: Sånn ca fast og fin her, og som dere ser trenger man ikke ha en Kitchen Aid (eller noe annet fancy) for å elte en deig. En helt alminnelig kjøkkenmaskin holder i massevis. Man kan også bruke hendene, men da anbefaler jeg å smøre hendene i olje før du tar i deigen. Da slipper du at den fester seg til deg.

4: Ta deigen ut av bollen, og del den likt i to (jeg oppdaget at dette bildet liknet litt på en menneskehjerne, men det er altså fortsatt deigen).

Legg så de to deigene dine i hver sin bolle (evt. på et brett) til heving på et lunt sted, med et kjøkkenhåndkle over seg en times tid.Som dere kan se har deigene fått heve og blitt dobbelt så store og luftige.

1: Skjevle ut deigen og få den så flat som mulig. Jeg anbefaler å gjøre dette PÅ bakepapire, PÅ stekebrettet,- da det kan være en liten kamp å få deigen av for eksempel kjøkkenbenken igjen etter skjevling.

2: Smør på pizzasaus. Jeg har brukt Iduns pizzasaus som du får på glass i butikken.

3: Strø deretter på revet mozarellaost. Denne gangen har jeg brukt kun revet mozarella på pizzaene, men tidligere har jeg brukt fersk mozarella i tillegg, og ikke brukt så mye revet.

4: Ha på parmaskinke og rødløk.Til slutt strør du på pinjekjerner - dette gir en ekstra crunch og litt spenning til pizzaen. Kan selvsagt droppes, men anbefales på det sterkeste!

Pizzaen settes så inn i varm ovn på nederste rille i ca 4 minutter. Dette kan variere fra ovn til ovn, så jeg ville anbefale deg å følge med på den mens den er i ovnen. Ettersom bunnen er såppas tynn (hvis du har fått den så tynn) så tar det ikke lang tid å steke denne.

Når pizzaen er ferdig og tatt ut av ovnen, strør du godt med ruccola på toppen før servering. BÅNN APPETITT!

PS! Jeg måtte så klart tulle dette til en smule. Da jeg målte opp melet, fulgte jeg (logisk nok) det målefeltet på målet som er til mel. Ser du heller på den som er for vann/væske så får du mest sannsynlig helt perfekt tykkelse på bunnen. Jeg gjorde det forrige gang jeg lagde denne, men denne gangen ble bunnen ganske tykk fordi jeg hadde så mye mer mel i deigen. Bare et lite tips.

HØST

  • 07.09.2014 - 13:39

Hei!

Så langt i dag har jeg vært ute på en treningstur. En veldig deilig joggetur, med motiverende musikk i ørene og perfekt svettetemperatur ute. Det er tidlig høst, og man kjenner det så godt. Jeg syns det er veldig plagsomt å jogge ute midt på sommeren, selvom det er morgen eller kveld, fordi det nesten er ekkelt å være så aktiv og svette når det er så varmt! Men på denne turen fikk jeg virkelig merke hvor deilig denne septembermåneden er.

Denne joggeturen ble litt utenom det vanlige, da jeg plutselig oppdaget hvor mange fine blomster det var i grøften! Jeg måtte bare stoppe og plukke litt her og der. Heldigvis hadde jeg nådd målet mitt først da, så det ble på vei hjem igjen. Så jeg fikk trent, det ble ikke bare blomster.Så dette skjedde altså da på denne joggeturen. Jeg synes markblomster er så fine, det er liksom noe litt barnlig, uskyldig og nostalgisk over det.

KYLIZZLE

  • 06.09.2014 - 21:33


Alle bildene er hentet fra Kylies Instagramprofil @kyliejenner

Denne jenta er bare så kul. DEN stilen! Er nok ikke så lenge til jeg hermer etter dette håret, selv om jeg må klippe av meg 30 cm for å får det. Ombre har jeg fra før, så da forblir tuppene lyse. Jeg merker bare det klør i fingrene etter å bare ta saksen selv, men det er nok best om jeg lar mamma gjøre det denne gangen. Jeg har tatt saksa før jeg,- og da måtte mamma ta ENDA mer bare for å få rettet opp det greine jeg hadde stilt i stand.

Jeg er ganske redd for å angre, men samtidig er jeg veldig klar for en drastisk forandring nå. Jeg elsker å ha langt hår, men lengter etter å ha kort(ere) hå likevel,- og det blir jo langt igjen etter hvert uansett! Det tar bare en god stund...

Noen fler som syns denne jenta er helt rå?

I alle fall råere enn denne collagen jeg smalt sammen, som IKKE ser så bra ut. Men jeg er fremdeles ganske ny på bloggpresentasjon, så bear with me.

HØST

  • 02.09.2014 - 19:03

Nå kan man virkelig si at høsten er i gang, nå som september har startet. Sommeren er over for denne gang, og jammen var den varm! Det er rart med det, enda så mye jeg gleder meg og savner sommeren når den skal komme så blir det faktisk nok. På motefronten er i alle fall høsten kjært velkommen - etter å ha gått en hel sommer halvsvett og gnisset med lårene er det godt å endelig kunne gå i jeans, strikk, skjerf og pakke bort bikinien for denne gang. 

Alle produktene er fra Bik Bok

Jeg bare elsker å være på jobb om dagen også, for hvor deilig er det ikke å være omgitt av så deilige fine klær hele dagen!?

Alle skjortene er fra Bik Bok

Jeg er i tillegg over gjennomsnittet svak for skjorter. De er bare så anvendelige plagg! Man kan aldri få nok skjorter, mener nå jeg.... Selv om klesskapet kanskje er noe uenig i den påstanden. 

Fikk helt dilla på å lage sånne "boards" på So Bazaar, jeg. Er jo kjempegøy å sitte og sette sammen plagg og lage antrekk. 

 

BLÆ

  • 01.09.2014 - 23:03

Jeg satt og skrev et innlegg, etter en lang dag med jobb og personalmøte. Så fikk jeg opp at "Google Chrome svarer ikke". Jeg ble lettere irritert, men begynte tålmodig på nytt. Så skjedde det samme igjen, og da gadd jeg ikke mer. Blæ.

stineandreah

Velkommen hit! Jeg er en livsglad jente (hvor gammel er man før man begynner å si "dame"?), som bruker hverdagen på å i hovedsak jobbe og trene. Det hender også at jeg får innfall av andre ting, og disse skal jeg dele her :)

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

hits