Stine Andrea

BRDBAKST

  • 11.09.2014 - 20:47

Hei!

I den siste tiden har jeg irritert meg litt over at jeg m betale s mye for brdet i butkken, om jeg skal ha et som har nok poeng p grovhetsskalaen, OG er godt. "Man skal ikke spise s mye brdmat" sier kanskje du, men er det en ting jeg ikke klarer meg uten s er det brd. Carbs - yes, men jeg spiser da ikke brd til alle mltider. Det blir som regel 1-2 mltider med brdskiver i lpet av dagen, men nr man har en samboer som ogs gjr det - ja, da gr brdene unna. Jeg syns 30 kr er dyrt for et brd, s s jeg plutselig at man kan kjpe slike ferdig p 1-2-3-pakker som man kun tilsetter gjr og vann, og de koster rundt 14-16 kr for en pakke som gir to brd. Jeg tenkte da jeg mtte prve dette, og den prosessen tenkte jeg dele her!

Jeg s det fantes forskjellige, men dette fristet mest teste ut.


Man heller alts blandingen rett i kjkkenmaskinen, og tilsetter gjr.


Jeg hadde kun n brdform, s jeg prvde et med, og et uten form. Bildet er etter steking, og det ble faktisk penest, og hyest uten form!


Dette er det ferdige resultatet, bildet er av brdet som var i fomen. Dette ble ganske lavt, og hadde en typisk "hjemmebakt-brd-look".

Jeg skulle nok nske at brdet ble hyere, og at det var luftigere, men jammen var det godt! Det var alts s godt. Vi spiste det mens det enda var varmt, og smret smeltet s deilig inn i brdet. Jeg fikk absolutt lyst til prve de andre brdvariantene som finnes p slike poser, og ettersom det er s billig s hadde det vrt ypperlig om man kunne gtt over til dette i stedet for kjpe ferdig brd. Det er jo s koselig bake ogs! ;-)

OPPSKRIFT: PIZZA PARMA

  • 07.09.2014 - 22:28



Dagens middag ble enkel, sunn (i alle fall ikke usunn), og ekstremt godt. Jeg er veldig glad i pizza, og har alltid tenkt p det som "helgemat", men man trenger da ikke lage en lys bunn? Jeg er veldig for bruke noe annet enn kun hvetemel,- i alle fall til matlagning! Til bakst er det godt at deigen er lys. Jeg er heller ikke s veldig glad i lage mat, men derimot veldig glad i bake eller lage andre desserter. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele oppskrift p en variant av en Pizza Parma med en sunnere bunn. Denne blir man ogs fortere mett av! Oppskriften gir to pizzaer.

Til deigen trenger du:

- Hvete,- spelt,- og sammalt rugmel (til sammen 8 dl)

- Olivenolje (en skvlp)

- Salt (en halv t-skje)

- Vann (3 dl)

Forvarm ovnen til 270 grader p over- og undervarme.

1: Ha alt det trre i kjkkenmaskinen, etterfulgt av det vte.

2: La maskinen elte dette, og spe p med mer vske til du ser at deigen er mindre seig, og mer fast og fin.

3: Snn ca fast og fin her, og som dere ser trenger man ikke ha en Kitchen Aid (eller noe annet fancy) for elte en deig. En helt alminnelig kjkkenmaskin holder i massevis. Man kan ogs bruke hendene, men da anbefaler jeg smre hendene i olje fr du tar i deigen. Da slipper du at den fester seg til deg.

4: Ta deigen ut av bollen, og del den likt i to (jeg oppdaget at dette bildet liknet litt p en menneskehjerne, men det er alts fortsatt deigen).

Legg s de to deigene dine i hver sin bolle (evt. p et brett) til heving p et lunt sted, med et kjkkenhndkle over seg en times tid.



Som dere kan se har deigene ftt heve og blitt dobbelt s store og luftige.

1: Skjevle ut deigen og f den s flat som mulig. Jeg anbefaler gjre dette P bakepapire, P stekebrettet,- da det kan vre en liten kamp f deigen av for eksempel kjkkenbenken igjen etter skjevling.

2: Smr p pizzasaus. Jeg har brukt Iduns pizzasaus som du fr p glass i butikken.

3: Str deretter p revet mozarellaost. Denne gangen har jeg brukt kun revet mozarella p pizzaene, men tidligere har jeg brukt fersk mozarella i tillegg, og ikke brukt s mye revet.

4: Ha p parmaskinke og rdlk.



Til slutt strr du p pinjekjerner - dette gir en ekstra crunch og litt spenning til pizzaen. Kan selvsagt droppes, men anbefales p det sterkeste!

Pizzaen settes s inn i varm ovn p nederste rille i ca 4 minutter. Dette kan variere fra ovn til ovn, s jeg ville anbefale deg flge med p den mens den er i ovnen. Ettersom bunnen er sppas tynn (hvis du har ftt den s tynn) s tar det ikke lang tid steke denne.

Nr pizzaen er ferdig og tatt ut av ovnen, strr du godt med ruccola p toppen fr servering. BNN APPETITT!

PS! Jeg mtte s klart tulle dette til en smule. Da jeg mlte opp melet, fulgte jeg (logisk nok) det mlefeltet p mlet som er til mel. Ser du heller p den som er for vann/vske s fr du mest sannsynlig helt perfekt tykkelse p bunnen. Jeg gjorde det forrige gang jeg lagde denne, men denne gangen ble bunnen ganske tykk fordi jeg hadde s mye mer mel i deigen. Bare et lite tips.

HST

  • 07.09.2014 - 13:39

Hei!

S langt i dag har jeg vrt ute p en treningstur. En veldig deilig joggetur, med motiverende musikk i rene og perfekt svettetemperatur ute. Det er tidlig hst, og man kjenner det s godt. Jeg syns det er veldig plagsomt jogge ute midt p sommeren, selvom det er morgen eller kveld, fordi det nesten er ekkelt vre s aktiv og svette nr det er s varmt! Men p denne turen fikk jeg virkelig merke hvor deilig denne septembermneden er.

Denne joggeturen ble litt utenom det vanlige, da jeg plutselig oppdaget hvor mange fine blomster det var i grften! Jeg mtte bare stoppe og plukke litt her og der. Heldigvis hadde jeg ndd mlet mitt frst da, s det ble p vei hjem igjen. S jeg fikk trent, det ble ikke bare blomster.



S dette skjedde alts da p denne joggeturen. Jeg synes markblomster er s fine, det er liksom noe litt barnlig, uskyldig og nostalgisk over det.

KYLIZZLE

  • 06.09.2014 - 21:33


Alle bildene er hentet fra Kylies Instagramprofil @kyliejenner

Denne jenta er bare s kul. DEN stilen! Er nok ikke s lenge til jeg hermer etter dette hret, selv om jeg m klippe av meg 30 cm for fr det. Ombre har jeg fra fr, s da forblir tuppene lyse. Jeg merker bare det klr i fingrene etter bare ta saksen selv, men det er nok best om jeg lar mamma gjre det denne gangen. Jeg har tatt saksa fr jeg,- og da mtte mamma ta ENDA mer bare for f rettet opp det greine jeg hadde stilt i stand.

Jeg er ganske redd for angre, men samtidig er jeg veldig klar for en drastisk forandring n. Jeg elsker ha langt hr, men lengter etter ha kort(ere) h likevel,- og det blir jo langt igjen etter hvert uansett! Det tar bare en god stund...

Noen fler som syns denne jenta er helt r?

I alle fall rere enn denne collagen jeg smalt sammen, som IKKE ser s bra ut. Men jeg er fremdeles ganske ny p bloggpresentasjon, s bear with me.

HST

  • 02.09.2014 - 19:03

N kan man virkelig si at hsten er i gang, n som september har startet. Sommeren er over for denne gang, og jammen var den varm! Det er rart med det, enda s mye jeg gleder meg og savner sommeren nr den skal komme s blir det faktisk nok. P motefronten er i alle fall hsten kjrt velkommen - etter ha gtt en hel sommer halvsvett og gnisset med lrene er det godt endelig kunne g i jeans, strikk, skjerf og pakke bort bikinien for denne gang.

Alle produktene er fra Bik Bok

Jeg bare elsker vre p jobb om dagen ogs, for hvor deilig er det ikke vre omgitt av s deilige fine klr hele dagen!?

Alle skjortene er fra Bik Bok

Jeg er i tillegg over gjennomsnittet svak for skjorter. De er bare s anvendelige plagg! Man kan aldri f nok skjorter, mener n jeg.... Selv om klesskapet kanskje er noe uenig i den pstanden.

Fikk helt dilla p lage snne "boards" p So Bazaar, jeg. Er jo kjempegy sitte og sette sammen plagg og lage antrekk.

BLÆ

  • 01.09.2014 - 23:03

Jeg satt og skrev et innlegg, etter en lang dag med jobb og personalmøte. Så fikk jeg opp at "Google Chrome svarer ikke". Jeg ble lettere irritert, men begynte tålmodig på nytt. Så skjedde det samme igjen, og da gadd jeg ikke mer. Blæ.

stineandreah

Velkommen hit! Jeg er en livsglad jente (hvor gammel er man fr man begynner si "dame"?), som bruker hverdagen p i hovedsak jobbe og trene. Det hender ogs at jeg fr innfall av andre ting, og disse skal jeg dele her :)

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

hits